Rozhodlo o tom víkendové 26. kolo. V tom totiž zamířil Ostrov na půdu Rokycan, tedy taktéž týmu, který usiluje o udržení v divizní soutěži. V sázce tedy bylo pověstných šest bodů. „Věděli jsme, o co jde, proto jsme jeli do Rokycan pro tři body,“ vracel se k předzápasovému cíli ostrovský trenér Ivan Filip.

Jenže realita byla zcela jiná. Na skvěle nachystaném rokycanském trávníku Ostrováci na vytoužené body nedosáhli, když museli skousnout prohru 2:4. Skóre duelu otevřel již v 7. minutě Michal Černý. Za Ostrov však záhy vyrovnal Jakub Diviš, ale první poločas Rokycany vyhrály díky přesné trefě Karla Vilety. „Je to velká škoda. Utkání jsme nezvládli především v obranné fázi, když jsme dvakrát soupeři přímo namazali. Selhali jsme v obraně, bohužel, kde to nezvládli ani zkušení hráči,“ hodně se zlobil Filip. 

Po změně stran pak dodělal Ostrováky dalšími dvěma góly Karel Vileta, který docílil hattricku, což jeho týmu zaručilo hodně cenný tříbodový přísun. „Pokud hrajeme takto, tak není divu, kde jsme. Jednou špatně zahraje útočná řada, jednou obranná, je to jako na houpačce. Stěžejní bylo, že jsme za stavu 1:1 neskutečnou chybou namazali soupeři,“ poukazoval ostrovský kouč.

Jeho tým tak ztratil velmi důležité body, ale ve hře je v závěrečných čtyřech kolech ještě dvanáct bodů. Teď před sebou mají hráči Ostrova dlouho očekávané derby, dorazí totiž o víkendu karlovarské 1.FC. „Pořád tam motivace je a my musíme bojovat a udržet si naději na záchranu. Chceme skončit co nejvýše. Ostrováci nakonec museli na rokycanském pažitu skousnout prohru 2:4, čímž si notně oddálili další týmy bojující o udržení v soutěži, a to na rozdíl pěti bodů. Šance stále žije, ale Ostrov má náročný závěrečný los před sebou. „Už je to jen na nás, jak se s tím popereme, já stále věřím, že naděje tam je a že můžeme divizní soutěž zachránit, ale teď vše soustředíme na sobotní derby s karlovarským 1.FC,“ podotkl závěrem Filip.