Měl pravdu. Jeho svěřenci předvedli kvalitní výkon, své šance však v branku nepřetavili a z trávníku odešli opět poraženi. Tentokrát 0:1. „Nejsme dost důrazní nebo technicky vyspělí, abychom naše příležitosti proměnili,“ pozoruje kouč Baníku.

Hosté se dostali zásluhou Peška již v 11. minutě do vedení. „Věděli jsme, že potřebujeme vstřelit branku, to se nám potvrdilo. První poločas jsme potom hru vesměs kontrolovali,“ pochvaloval si kouč Jihočechů David Horejš.

Fotbalisté sokolovského Baníku na Budějovice nestačili. Prohráli 0:1.Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý

Po přestávce domácí zvýšili obrátky. K vyrovnání to nevedlo. „Druhý poločas nás Sokolov přitlačil, měli tam velice dobré věci, ale ve finální fázi se nedokázali prosadit. Dobře jsme bránili, chtěli jsme ještě zužitkovat nějaký brejk. Nějaké příležitosti jsme tam měli, ale nedali je,“ popisuje trenér Dynama.

„S projevem ve druhém poločase jsem spokojen. V prvním nebyl ideální, ale žádné mužstvo neodehraje celých devadesát minut fantasticky. Nepřežili jsme ale naše slabší chvilky bez úhony, pustili jsme Budějovice do vedení, na hřišti pak byli jejich zkušení hráči znát,“ poukázal lodivod Sokolova.

Pavel Horváth se tak musel opět spokojit s vyseknutou poklonou na adresu svých svěřenců. „Domácí hráli velice dobře, za takový výkon by si určitě nějaké body zasloužili. Bylo to těžké utkání,“ uvedl Horejš. Jenže, jak připomněl kouč Dynama, fotbal se hraje na góly. „Prohráváme bohužel i zápasy, ve kterých bychom si zasloužili bodovat,“ konstatuje trenér Sokolova.

Po instruktáži, jak se správně s hůlkami chodí, vyrazili účastníci trénovat kolem Areálu zdraví.
FOTO: S hůlkami kolem světa za 365 dní, to je letošní cíl civilkářů