„Věděli jsme, že se Františkovým Lázním v domácím prostředí daří, a navíc dostaly pouze jednu branku, i přesto jsme chtěli vyhrát a prodloužit naši sérii,“ ohlédl se za předzápasovým cílem ostrovský trenér Ivan Filip. Jenže realita byla zcela jiná. Ostrováci nevstoupili do prvního poločasu velmi dobře a dvacet minut lapali po fotbalovém dechu. „Nezachytili jsme začátek zápasu, všude jsme byli později, záložní řada se hledala a dvacet minut jsme byli horším týmem,“ zlobil se Filip.

Navíc jeho tým inkasoval a bylo to poprvé v soutěži. „Právě po inkasované brance jsme se probrali a zbytek první půle byl pak zaslouženě remízový,“ narážel Filip na vyrovnaný poločasový stav 2:2. Po změně stran už to byl ten „starej dobrej“ Ostrov, když si během druhého poločasu vystřílel dvoubrankový náskok a rázem vedl 4:2. „Nejdříve po chybě domácího brankáře skóroval přehozením Nýber a poté přidal čtvrtou branku Diviš, který uspěl střelou k tyči,“ ohlédl se za dvěma úspěšnými zásahy ve druhém dějství Filip.

Ostrováci si tak mysleli, že duel dovedou do vítězného konce, ale domácí výběr je rázem rychle vyvedl z omylu. „Mysleli jsme si, že zápas je hotový, a soupeř nás za to ztrestal, když jsme dvakrát inkasovali góly a dostali soupeře na koně,“ lamentoval ostrovský trenér. Rázem na hřišti bylo jedno mužstvo, a to Františkových Lázní, které navíc přidaly pátou branku, čímž dokonaly velký obrat v utkání.

„Po vyrovnání jsme šli herně dolů, čehož Františkovy Lázně využily ještě ke vstřelení páté branky, ale poté jsme se zvedli s cílem vhrnout veškerou sílu do vyrovnání, což se nám povedlo. Nakonec jsme v závěru zápasu ještě sahali po výhře, kdy šanci Nýbera chyběl šťastný konec,“ popisoval Filip. V následném penaltovém rozstřelu uspěli domácí kohouti, kteří si tak jako první vyšlápli na jednoho z aspirantů na postup do divizní soutěže.

„Penalty, to je loterie, ale upřímně, nám moc nejdou, a tak brali druhý bod domácí,“ zklamaně uvedl Filip. Oproti předešlým zápasům tak Ostrov herně zklamal. „Nebylo to ono, v zadních řadách jsme dělali chyby a nedařilo se nám ani v záložní řadě. Naopak jsme soupeři dělali problémy s útočnou fází a standardními situacemi. Nutno však podotknout, že Frantovky hrály velmi dobře kombinačně a hlavně ve středu hřiště byly lepší. Spíše mě mrzí, že v 60. minutě vedeme 4:2 a utkání ztratíme, to by se nemělo stávat,“ dodal Filip.

Krajské divizní derby nevyšlo hráčům Mariánských Lázní (v bílém) podle jejich představ, když museli skousnout potupnou prohru 0:6.
Michal Drahorád: Vary vyhrály zaslouženě