Fotbalový los si hned v úvodním kole řádně zalaškoval především s Chebany. Na programu totiž bude chebské derby, ve kterém se proti sobě postaví Hvězda Cheb a FC Cheb, což slibuje nejen třaskavou atmosféru, ale také kvalitní podívanou, která se navíc odehraje na zbrusu nové umělce chebské Hvězdy, ale v netradičním sobotním čase a to v 19.00 hodin.

Oba týmy prošly během fotbalové výluky několika změnami. Chebská Hvězda řádně posílila své řady o velezkušené hráče. „Vrátili se velmi kvalitní a zkušení hráči, kteří se velice rychle zapracovali do týmu. Myslím si, že nám pomohou, přece jen už mají něco odkopáno a jejich zkušenosti budou znát. To se projeví v těžkých zápasech a těch bude hodně. A mladí hráči budou po jejich boku růst a sbírat zkušenosti,“ míní kapitán chebské Hvězdy Jakub Netrval. Naopak zcela jiná situace panovala v chebském FC, které opustilo několik zkušených hráčů. „Ano, o nějaké hráče jsme přišli. Bude důležité, aby starší a zkušenější podávali vyrovnané výkony a podpořili naše mladé hráče. Ti jsou šikovní, což dokázali v minulé sezoně, a když jim těch pár zkušenějších pomůže, tak si myslím, že to může fungovat,“ vypočítával kapitán FC Cheb Václav Altman.

Oba kapitáni se tak na úvod podzimní části postaví se svými družinami proti sobě. „Do tohoto zápasu půjdeme s jasným cílem, a to vyhrát, a tím tak vstoupit úspěšně do sezony. Derby je vždycky nevyzpytatelné, nikdo nechce prohrát,“ dobře ví Netrval.

Tým chebského FC bude tradičně spoléhat na gólový apetit svého kapitána. „Samozřejmě, že budu rád, když se mi bude gólově dařit a tím pomohu týmu k dobrým výsledkům. Pro mě to znamená jednoduchou věc, a to ty branky prostě dávat, od toho v týmu jsem a vím, že kluci jsou schopni mi brankové příležitosti připravit. Na mně tedy bude proměnit tyto šance a nebát se ohrozit branku z jakékoli pozice,“ je si vědom Altman.

A s jakou taktikou půjdou týmy do derby, ve kterém se rozhodne o podzimním vládci Chebu? „Přesnou taktiku nechám na trenérech, ti už mají určitě něco připraveného. Myslím, že hlavní bude dobře bránit, hrát aktivně a proměnit co nejvíce vytvořených šancí,“ odtajnil recept, který by měl dovést Hvězdu k vítězství, Netrval.

„Na derby se všichni těšíme, cíl je stejný jako v ostatních zápasech, a to zvítězit. Do žádného zápasu nemůžete jít s ničím jiným, uvidíme, co vymyslí náš trenér, ale jak každý ví, taktika se může měnit z minuty na minutu. Já si myslím, že nejdůležitější je se nebát hrát a být aktivní,“ podotkl k taktice v podání chebského FC závěrem Altman.

Krajský přebor, 12. kolo: Lomnice – Lokomotiva Karlovy Vary (sobota, 15.00), Nejdek – Františkovy Lázně (sobota, 17.00), Nové Sedlo – Stará Role (sobota, 17.00), Královské Poříčí – Ostrov (sobota, 17.00), Chodov – Toužim (sobota, 17.00), Hvězda Cheb – FC Cheb (sobota, 19.00), Žlutice – Citice (neděle, 14.00).