Na umělém trávníku v Mariánských Lázních odstartoval v neděli tým dorostu chebské Hvězdy své jarní putování krajským přeborem. A nejednalo se o ledajaké střetnutí, neboť hned na úvod čekal na tým nejtěžší možný soupeř, dorost Mariánských Lázní.

Úvod utkání byl z obou stran velmi nervózní a první šanci si vypracovali domácí již v 11. minutě, kdy střela domácího hráče mířila vedle tyče brankáře Jakubce. Ve střední pasáži první půle měli možná až trochu překvapivě více ze hry hosté, kdy Altman ani Daniel nedokázali zužitkovat své šance v první branku derby zápasu.

Viktoria M. Lázně 4

FK Hvězda Cheb 2

po poločase 1:0

To se povedlo pár minut před odchodem do kabin domácím, když Bílek nedal přesně provedeným lobem Jakubcovi v bráně chebské Hvězdy šanci.

Ve druhé půli zvýšili domácí v 50. minutě na 2:0, když byli v pokutovém území důraznější než hostující obránci. Po hodině hry zahrávali domácí přímý kop a se štěstím zvýšili na 3:0. Když už domácí fanoušci za tohoto stavu předpovídali vysoké vítězství, ani v nejmenším je nenapadlo, že závěr utkání bude ze strany Hvězdy ještě pořádně dramatický. Nejprve však ale rozhodčí odpískal po sporném kontaktu pokutový kop, který domácí neproměnili, když trefili pouze brankovou konstrukci. Tento okamžik jako by polil hostující tým živou vodou a po pár minutách Hampl pohotově snížil na 1:3. Tříbrankový náskok vrátil domácím Lukáč a tečku za utkáním obstaral Hajmacher, když si elegantně položil brankáře a zakončoval do prázdné branky.

Po lídrovi soutěže nyní čeká Hvězdu druhý tým tabulky, Baník Union Nové Sedlo, utkání se hraje v neděli 7. dubna od 15:00.

FK Hvězda Cheb: Jakubec Kotrč, Anděl, Neumann, Baláž Ong The Kien, Hampl, Hajmacher, Altman Vyskočil, Daniel. Střídali Svoboda, Cába.

„Ani v utkání v Mariánských Lázních jsme se nedokázali vyvarovat chyb, zejména ve středu hřiště, nicméně vysokým nasazením a obětavostí hráčů jsme dokázali držet s domácím týmem po většinu zápasu krok. I přes absenci tří hráčů základní sestavy bylo vidět, že zimní příprava byla prospěšná a hráči jsou po fyzické stránce slušně připraveni. Věřím, že výsledkově takto předváděnou hru zúročíme již v příštím kole proti Novému Sedlu," věří František Ernest, trenér dorostu chebské Hvězdy.

(frer)