Sokolov - Vložené středeční kolo dnes čeká hráče Fortuna národní ligy. Baník Sokolov se představí podruhé doma, v 17 hodin přivítá na svém pažitu celek Třince.

Hostům ze Slezska se zatím daří, okupují třetí místo tabulky, když si poradili s Varnsdorfem, Příbramí a Olympií Praha. Na body nedosáhli svěřenci Jiřího Nečka pouze v derby na půdě Frýdku-Místku. „Je to již druhý rok podobné mužstvo, zodpovědné, kondičně i takticky dobře vybavené. Prezentují se jednodušším, důrazným herním projevem, ale velmi účinným. Mají vysoké útočníky, vysoké stopery,“ odkrývá své poznatky o středečním soupeři jeden z trenérů Baníku Vítězslav Hejret.

Pozice hornického celku je v nově rozehraném ročníku druhé ligy zatím zcela odlišná. Sokolov se nachází na opačném pólu tabulky. V posledním utkání sice baníkovci urvali bod za bezbrankovou remízu na hřišti vedoucí Opavy, ale dvě remízy ze čtyř zápasů jsou málo, i když „horníci“ hráli hned třikrát venku.

Teď je nejvyšší čas vybojovat první výhru sezony. „Je to pro nás velmi důležité utkání, první domácí zápas s Táborskem jsme nezvládli,“ připomíná kouč Baníku.