Svěřence Jiřího Dreiseitla čeká v sobotu utkání s pořadovým číslem 4. Hornický celek od 11 hodin na svém hřišti s umělým povrchem přivítá německý Bayern Hof. „Již na začátku přípravy jsme plánovali, že se chceme do budoucna zaměřit na německé kluby," vysvětluje kouč Baníku.

Důvody jsou zřejmé. „Je to jejich kvalita, dále mezinárodní konfrontace i partnerské důvody. V neposlední řadě potom dostupnost, je to pro nás schůdnější cesta než jet například do Prahy," vypočítává plusy Dreiseitl.

Sobotní soupeř SpVgg Bayern Hof hraje regionální bavorskou ligu. „Postoupili, je to jejich čtvrtá nejvyšší soutěž, i když hrají dole, tak je to kvalitní tým," má jasno sokolovský trenér.

Ten očekává několik aspektů. „Kvalitní utkání s velkým nasazením, rychlost hry by se měla udržet po celých devadesát minut. Vylepšení některých detailů, na kterých pracujeme v tréninku. Dále budeme testovat nové hráče, další zkoušet i na jiných postech," prozrazuje Dreiseitl.

U svých svěřenců chce lodivod Baníku vidět nejen vysoké tempo, ale i množství balónů směřujících do vápna soupeře. „Četnost by měla být velká," říká.

V posledním utkání Sokolov remizoval v rámci soustředění ve Zruči s Domažlicemi 1:1. „Výsledek není až tak důležitý, šli jsme do zápasu ve velké únavě. Hráli jsme ho ale strašně složitě," mrzelo Dreiseitla.

Jinak „Zruč u Plzně" tradičně splnila, co měla. „Čekaly nás tam dobré tréninky, některé jsme absolvovali z důvodu špatného počasí v plzeňské Luční ulici, za to chceme poděkovat Viktorii Plzeň. Na soustředění jsme udělali spoustu práce, poznali jsme další hráče, hráči se spolu také více seznámili, zkoušeli jsme další varianty. Bylo to přínosné," pochvaloval si trenér Baníku.