Na zimním stadionu v Mariánských Lázních se odehrála skutečná hokejová bitva, jejímiž aktéry se stali domácí muži v utkání s HC Přimda. Soupeř ve velmi skromném počtu devíti hráčů rozehrál utkání ve vysokém tempu a postupně se ujal vedení 2 : 0, ale ještě do konce první třetiny se domácím podařilo jedním gólem kontrovat.

Obraz druhé třetiny nedoznal oproti první části podstatné změny, a tak pokračovala přetahovaná, v níž dobře hrající soupeř měl velkou podporu v brankáři. Poslední dějství přineslo očekávané rozuzlení. Hráči Přimdy zřejmě pod dojmem dobrého výkonu a reálné šance dovést utkání do vítězného konce trochu zapomněli na obranu a tento prohřešek Mariánskolázeňští tvrdě trestali. Pět branek v poslední třetině jasně rozhodlo.

V neděli se na mariánskolázeňském ledě odehrálo jediné utkání, které mělo vztah k dění v HC M. Lázně.cz. Jednalo se o utkání dorostu HC Sokolov proti HC Louny. Jak jistě mnozí vědí, jsou mariánskolázeňští dorostenci v letošním roce na hostování v celku Sokolova, kde se pod dohledem připravují na příští sezonu. Podle očekávání je tato soutěž velice tvrdá a trochu živelná, takže v ní akcentují mnohé nešvary českého hokeje, jako je přílišná tvrdost a nevybíravé slovní napadání hráčů, rozhodčích a funkcionářů. Předvedená hra sokolovského týmu zanechala solidní dojem a nejdůležitější je, že i mariánskolázeňští hráči byli vidět a dokázali se prosadit brankově. Po jednom gólu vstřelili Brambor, Bobek a Horáček a v utkání nastoupil na postu obránce také Pártl.

Mladší a starší žáci HC M. Lázně.cz odjeli k utkáním do Klatov, kde svedli vskutku pravé hokejové bitvy. Mladší vstoupili do svého utkání s nadšením sobě vlastním a vedení 0 : 3 po první třetině bylo logickým výsledkem k předvedené hře. V druhé třetině soupeř přidal, hru vyrovnal a vstřelil branku. Další gól padl až v závěru poslední třetiny opět z hole domácích a pár minut před koncem se rozběhlo opravdové drama. Rozuzlení přinesla 59. minuta, kdy se hostům podařilo v rozpětí dvaceti pěti sekund vstřelit dva góly a utkání jednoznačně rozhodnout.

Starší žáci v deseti nastoupili proti patnácti hráčům Klatov, kteří o své převaze rozhodně nepochybovali. Kolektivním výkonem však hosté vyráželi soupeři z rukou jeden trumf za druhým a dokázali se prosadit i brankově. Postupně tvrdě nabyté vedení dokázalo družstvo udržet i ve třetí třetině, kdy přílišné vylučování výrazně oslabovalo jeho tým. Absolutórium zaslouží brankář Procházka, který svým výkonem podržel celý tým a má výrazný podíl na dosaženém úspěchu.

Čtvrtá třída měla volný den, pro neúčast HC Rokycany v této kategorii, takže k zápasům odjeli pouze třeťáci. Mariánskolázeňská marodkou oslabená mužstva se tak stala vítanou kořistí domácích, ale je třeba vyzdvihnout bojovnost a kolektivního ducha v našem týmu.

Výsledky utkání

HC M. Lázně.cz

Muži

HC M.Lázně.cz 7

HC Přimda 4

1:2; 1:1; 5:1

Branky: Bujtár 2, Hampejs, Šnicer, Musil, Pártl, Novák.

Mladší žáci

HC Klatovy 2

HC M. Lázně.cz 5

0:3; 1:0; 1:2

Branky: Šilhan, Baetge, Studnička, Bartoš, Pěnkava

Starší žáci

HC Klatovy 3

HC M. Lázně.cz 5

1:2; 1:2; 1:1

Branky: Marák 3, Dvořáček 2

3. třída A

HC Rokycany 14

HC Tachov-M. Lázně A 10

Branky:Zavřel 4, Křemen 3, Sláma 2, Bělohlávek.

3. třída B

HC Rokycany 10

HC Tachov-M. Lázně A 3

Branky: Strnad 2, Dobešek

(rošp)