Výborný vstup do soutěže se povedl hokejistům Energie. V prvním kole extraligy vyhráli na ledě Kladna 5:3.

První třetina byla jasně v režii hostí. Už v 5. minutě se rozjel Marek Melenovský a střelou, která se otřela o tyč, poslal Západočechy do vedení. V čase 5:52 už to bylo o dvě branky, když Rastislav Dej přehodil ležícího brankáře. To, že se utkání hrálo podle karlovarských not, potvrdil ve 12. minutě Lukáš Pech. Domácí obrana ho trestuhodně nechala samotného před gólmanem Kopřivou a autor poslední branky minulé sezony se ani tentokrát nemýlil.

Tlak hostí pokračoval i ve druhé části, jenomže Kopřiva v této třetině nekapituloval. Naopak to byli domácí, kdo se z ojedinělé akce prosadili. Exkarlovarský Bílek vyzval ke skórování Čurillu a po jeho ráně ze 30. minuty se puk doklouzal za Mensatorova záda. Kladenští ožili a kontaktní branku vsítil o čtyři minuty později Radek Bělohlav.

Ve třetí třetině pokračovali domácí v náporu ve snaze vyrovnat. Postupně si na Lukášovi Mensatorovi vylámali zuby Tenkrát, Horna nebo Kalla. V čase 51:24 rozhodl František Skladaný o tom, že si Energie připíše premiérové tři body. Ač atakován obráncem a v pádu, tak se dokázal prosadit a Kopřiva počtvrté kapituloval.

Kladenští se ale nevzdali. V 56. minutě se Petr Tenkrát přeci jen trefil, když tečoval střelu Majeského.

„Sklenáři“ to v závěru zkusili bez brankáře a ještě k tomu, jen proti třem hráčům Energie. Na trestné lavici seděli Kumstát a Pletka. Jenže ranou přes celé hřiště přidal Němec pátou branku.

(jč)

Kladno – Karlovy Vary 3:5

Třetiny: 0:3, 2:0, 1:2. Muž zápasu: Pech. Branky a nahrávky: 30. Čurilla (Bílek, Frolík), 34. Bělohlav (Čurilla, Bílek), 56. Tenkrát (Majeský, Kalla) – 5. Melenovský (Kristek, Dobroň), 6. Dej (Zaťovič), 23. Pech (Pletka), 52. Skladaný (Dobroň), 59. Němec (Mucha). Rozhodčí: Jílek, Šindler – Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 4:8, bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3231.

Kladno: Kopřiva – Toman, Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, Dlouhý, Trončinský – Diviš, Patera, M. Procházka – Bílek, Čurilla, Bělohlav – Horna, Kalla, Tenkrát – Tomajko, Frolík, Kuchler – Stieler. Trenér Müller.
Karlovy Vary: Mensator – Mucha, Němec, Dobroň, Čutta, Hájek, Prošek, Brňák – Kumstát, Skuhravý, Košťál – Melenovský, Kristek, Skladaný – Haščák, Pech, Pletka – Zucker, Dej, Zaťovič. Trenér Paleček.