Posledních šest kol základní části Tipsport extraligy rozhodne. Hokejisté karlovarské Energie bojují o účast v play-off. „Pokud chceme postoupit, tak musíme minimálně pět zápasů vyhrát," říká asistent trenéra Jaromír Kverka.

Ale…

Vyhrát pět zápasů? Je to vůbec možné? Po zranění se vracející hvězda týmu jménem Petr Kumstát říká: „Myslím si, že to je reálné."

Fanoušci jsou na druhou stranu trochu skeptičtí. „Je pravda, že jsou kluci ve formě a Kumstát může týmu hodně pomoci, ale na druhou stranu i další celky se chtějí vyhnout play-out," polemizuje letitý příznivec Karel Polák. Šance na postup mezi elitní desítku jsou podle jeho slov padesát na padesát.

První krok k vysněnému cíli mohou energetici udělat již dnes, kdy přivítají na svém ledě od 18 hodin Vítkovice. „Zdravotní problémy má jen David Nosek. Nevím, jestli do utkání nastoupí. Jinak všichni ostatní hráči budou připraveni. Do první pětky naskočí Petr Kumstát. Jirka Bicek se posune do třetí formace. Nastoupíme v tom nejsilnějším možném složení," přidává asistent Kverka.

Vyrovnání rekordu

Historicky nejdelší vítězná série hokejistů A-týmu v extralize čítá šest utkání. „Proč by se nám nemohlo podařit tuto statistiku vyrovnat? Všichni hráči v šatně věří, že se to povede," pokračuje sebevědomě Kumstát.

Všechna utkání, která mají Karlovaráci před sebou, odehrají s přímými konkurenty. „Všechny duely budou o šest bodů. Ať už budeme hrát s Vítkovicemi nebo třeba s Chomutovem, který se na nás dotahuje. Jakýkoliv neúspěch nás už teď může poslat do play-out," je si vědom důležitosti zápasů Jaromír Kverka.

Promluvit do konečné tabulky mohou i diváci. „Budu moc rád, když bude plná hala, která nás požene dopředu. Naděje umírá poslední a my uděláme maximum pro to, aby se v Karlových Varech play-off hrálo," láká Kumstát diváky do ochozů.

Před reprezentační přestávkou se Energie v posledním utkání musela obejít bez dvou opor. Pech prodělal virózu a Kumstát byl zraněný. Dnes už ale naskočí bok po boku v první formaci. „Cítím se dobře a moc se těším. Když jsem nemohl hrát, tak jsem byl nervózní," dodal Kumstát.

Program extraligy

13.2. K. Vary Vítkovice 18:00

15.2. Brno K. Vary 18:00

17.2. K. Vary Chomutov 15:30

22.2. Liberec K. Vary 18:30

24.2. K.Vary Č. Budějovice 18:10

26.2. Kladno K. Vary 18:10

Petr Kumstát

Poslední mistrovské utkání odehrál Petr Kumstát 29. listopadu na ledě Kladna, kdy musel odstoupit ve druhé třetině pro zranění ramene. Po laparoskopické operaci a následné rehabilitaci se do kolotoče extraligy vrací po 76 dnech.