To vše bylo součástí letošních velkolepých Slavností města Skalná na Chebsku. Programu, který vyvrcholil v sobotu, se zúčastnilo několik stovek hostů.

„Letošní oslavy se konaly od pátku do neděle a byly ve znamení hned několika kulatých výročí. A to 145. výročí založení hasičského spolku, 110. výročí povýšení obce Skalná na město a slavnostního otevření podhradí, dětských hřišť a sportovišť," uvedla starostka města Skalná Rita Skalová. Součástí nabitého programu byly také Dožínky 2015 a poutavá přednáška o zemětřesení na Chebsku. „Otevřeno bylo také hasičské muzeum, kde si lidé mohli prohlédnout nejrůznější techniku," poznamenala starostka.

Návštěvníci slavností si mohli během akce prohlédnout ukázky starých řemesel, výstavu současné i historické hasičské techniky, stužkování praporů a mnoho dalšího.

Mimořádné akce se zúčastnilo také mnoho traktoristů z Německa a přijeli i jejich kolegové z Prahy. Na závěr programu zahrála kapela The Beatles Revival a Katapult.

„V místním kostele se rovněž uskutečnila mše, kterou celebroval opat tepelského kláštera Filip Zdeněk Lobkowicz," konstatovala starostka Skalová.