Každý, kdo by rád nahlédl 'pod pokličku divadla', by měl v sobotu 16. listopadu dorazit do Západočeského divadla v Chebu (ZDCH). To se totiž poprvé zapojí do Noci divadel. A bude se nač dívat i do čeho se zapojit.

„Zatímco v některých státech zažijí Noc divadel už pošesté, v České republice se jedná o první ročník, do nějž se zapojí přes osmdesát divadel z jednadvaceti měst," uvedl Šimon Dominik, dramaturg a režisér ZDCH. Hosté si prohlédnou prostory divadla, kam se běžně nedostanou, ale také si sami divadelní život vyzkouší. „Vstup na celou akci je volný, návštěvníci si během celého večera navíc budou moci zakoupit vstupenky na příští tři měsíce a blokové předplatné se speciální 'noční' slevou," dodal.

Program: 

18.30 hlavní sál: Fimfárum v provedení žáků ZUŠ

19.00 hlavní sál: Velký tlesk

19.01 hlavní sál: Barka zepředu i zezadu (Zapojte se aktivně do představení Lakomá Barka, nahlédněte do jeho průběhu i zákulisí. Pro děti i dospělé!)

20.00 + 21.00 (cca ve 20.50 a 21.50 společné vystoupení na jevišti hlavního sálu)

Studio d: Zatancuj si na plovárně

Klub: Objev zlato v hrdle
(Naučte se tančit nebo zpívat plovárenskou píseň z inscenace Jak utopit doktora Mráčka a předveďte se před plným hledištěm!)

20.00 – 22.00

II. balkón: Šaty dělaj člověka, kostým dělá herce (Vyzkoušejte si kostým z některé z našich inscenací. A co se v něm nechat vyfotit?)

II. balkón: Kolik tváří máš, tolikrát jsi hercem (Už jste na sobě měli paruku? Kníra? Pleš? Proč to nezkusit v naší maskérně?

Kavárna Thálie: Kdo neimprovizuje, není Čech (Láká vás stát na prknech, která znamenají… však víte co. Zahrajte si divadlo s některým z našich herců.)

Jeviště: Kulisácká olympiáda (Víte, co je to šprajc? Umíte stavět prakťák? Od našich technikářů se to hravě naučíte.)

22.30 divadelní klub: Koncertní ohlédnutí za posledními sezónami plus něco navíc.