Mezi hosty bude poprvé soubor z Kapverd. Rozmanitý program bude nejen v Karlových Varech, ale i v dalších městech kraje. Festivalu se zúčastní místní i zahraniční soubory. Vrátí se oblíbený mexický folklor, ale i ruské písně, které bude hrát hudební uskupení z Petrohradu. Bojové tance Blízkého východu představí turecký soubor z Bursy. Chybět nebudou ani sousedé ze Slovenska.

Folklorní festival se za dobu své existence výrazně rozrostl. Návštěvníci si tak budou moci užít lidové tradice, ale i tradiční umění a tance nejen v centru Karlových Varů, ale také v Mariánských a Františkových Lázních, Jáchymově, Ostrově, Lokti nebo v Bečově nad Teplou.

„Festival je náš každoročně nejdůležitější projekt. Upíráme k němu veškeré organizátorské úsilí a samozřejmě se na něj také důkladně připravujeme po umělecké stránce. Mám nesmírnou radost, že tato nenápadná akce, která vznikla v půli devadesátých let, se za dvaadvacet let existence rozrostla do události celoregionálního významu,“ uvedl ředitel folklorního festivalu Lubor Hanka.

Během festivalu se představí osm tuzemských souborů, pět zahraničních a dva soubory národnostních menšin.

Bonusem letošního ročníku je i možnost ochutnat vietnamskou a ukrajinskou kuchyň s jejich tradičními dobrotami.

Poslední den festivalu se můžete těšit na snídani v Sadové kolonádě. Součástí doprovodného programu budou porcelánové slavnosti a jarmark lidových řemesel. Více o programu festivalu najdete na FB: Karlovarský folklorní festival Karlovy Vary Folk Festival.

Regionální výrobci si poprvé od Karlovarského kraje převzali oceněné za své produkty v rámci soutěže Dobrota Karlovarského kraje.
OBRAZEM: Chmelonáda, vřídelní kapky nebo bio máslo. To jsou dobroty z kraje