„Díky podpoře města a našich partnerů se nám podařilo zapojit Mariánské Lázně do unikátního projektu," řekl Vojtěch Franta z pořádajícího sdružení Kontejnery k světu. „Chceme podpořit místní aktivní umělce, cestovatele, sportovce a vůbec všechny šviháky, kteří mají šanci se v Kontejnerech k světu předvést," dodal.

Lázeňské město se tak připojilo například k Plzni, Praze, Brnu, Ostravě, Olomouci a Zlínu.

„Fesťák se mi moc líbí," uvedl Ondřej Horák z Mariánských Lázní. „Byl jsem s rodinou už na mnoha vystoupeních a workshopech. Velice se mi samozřejmě líbilo vystoupení mariánskolázeňských studentů s jejich divadelní hrou 'Notes Alberta Graye'. Škoda jen špatného počasí, které moc nepřálo," dodal.

„V programu si vybírám pouze vystoupení a přednášky, které jsou mi blízké," uvedl Martin Kašpar. „Výborné bylo vystoupení divadelního souboru gymnázia a obchodní akademie s jejich hrou 'Notes Alberta Graye'. Zaujala mne také historie zaniklých Lázní Prameny," zakončil.

V lázních jsou k dispozici čtyři kontejnery. Na kolonádě je kontejner, ve kterém je přímý videopřenos z dalších festivalů. V parku u nemocnice jsou hned tři kontejnery. Jeden slouží jako galerie, druhý jako hlavní scéna a ve třetím si lidé mohou vychutnat výbornou kávu, čaj nebo další pochutiny.

V tomto odkazu naleznou zájemci program festivalu ke stažení.