Až budou rozdány všechny dárky, zhlédnuté všechny pohádky a zásoby jídla se v lednici začnou tenčit, začnou lidé přemýšlet o tom, kam mezi vánočními svátky vyrazit. Obce či spolky připravily program pro širokou veřejnost. A na své si přijdou ti, kteří se chtějí pobavit a poklábosit se sousedy, ale také ti, již by chtěli trávit dny volna aktivním odpočinkem.

Například Dobrovolný svazek obcí Mariánskolázeňsko pořádá tradiční slavnost žehnání vína. „Ta se uskuteční v neděli 27. listopadu od 15 hodin v kostele svatého Jana Křtitele ve Vysoké," informovala Jaroslava Peteříková z Mariánskolázeňska. „Při malé bohoslužbě bude požehnáno každé láhvi vína, kterou si lidé s sebou přinesou, a připravíme také malé pohoštění, při kterém si budou moci lidé společně popovídat."

Kolonádu u Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních rozsvítí spolek Švihák. „Tradiční vánoční setkání se bude konat v pátek 25. prosince od 19 hodin," uvedla Markéta Monsportová ze Šviháku. „Budeme společně už potřetí rozsvěcet kolonádu, zpívat koledy a radovat se. Nebudou chybět ani teplé nápoje a vánoční cukroví."

Na druhý svátek vánoční se lidé budou moci setkat v kostele svaté Anny ve Velké Hleďsebi. 26. prosince pro ně obec Velká Hleďsebe a Římsko-katolická farnost Mariánské Lázně připravily Živý betlém. Akce začíná ve 14.45 hodin.

Výlet Paličská dvacítka by si neměli nechat ujít milovníci turistiky. Ti se na trasu vedoucí přes Doubravu, Kyselecký hamr, Oldřichov, Liščí farmu a Palič vydají v neděli 27. prosince z Lipové. Účastníci vycházejí v 10 hodin.

Na své si přijdou také amatérští hráči stolního tenisu. Ve Valech pro ně Centrum pro volný čas připravilo Vánoční turnaj. Ten se uskuteční v neděli 27. prosince od 10 hodin v restauraci U Březího vlka.

Mezi svátky se tentokrát budou moci zabavit i milovníci památek. Od pondělí 28. prosince do 31. prosince budou moci navštívit zámecké interiéry zámku Kynžvart. Mimořádné prohlídky začínají v 9 hodin.