Otázka pro Simonu Hámkovou z Muzea Cheb:  

Na co se mohou těšit návštěvníci letošní Muzejní noci?

Téma pro letošní Muzejní noc, která začne v sobotu 26. května od 18 hodin, je inspirováno výstavou 'Nekonečný příběh bižuterie', jejíž slavnostní zahájení Muzejní noci předcházelo. Šperk je zde prezentován nejen jako doplněk k ženám, ale také jako designový prvek nebo dárek či ozdoba.

Myslím, že tato výstava bude inspirací pro nejednoho muže. Začátek Muzejní noci je plánován na 18. hodinu, vzhledem k tomu, že na náměstí současně bude probíhat jiná kulturní akce města Chebu, upustili jsme od slavnostního zahájení, které se tradičně koná před budovou muzea.

Návštěvníky čeká bohatý program, včetně komentované odborné přednášky a prohlídky stávající výstavy bižuterie. Po celé expozici muzea budou připravena jednotlivá stanoviště, kde budou své výrobky, zboží a svůj um předvádět drobní obchodníci, šperkaři a vystavovatelé.

V letošním roce jsme ke spolupráci přizvali Integrovanou střední školu v Chebu a nově i Střední průmyslovou školu keramickou a sklářskou z Karlových Varů, jejichž studenti zde budou mít možnost představit některé své obory, či dokonce si své znalosti prakticky vyzkouší na návštěvnících samotných, jako například česání, líčení, zdobení šperky a podobně.

Nebude chybět ani malá módní přehlídka. Večer bude zakončen veselými písničkami v podání Jindřicha Skopce, herce chebského divadla. Vstup na akci je zdarma.