Oblíbená česká kapela Čechomor vystoupila v Chebu. Asi 1500 návštěvníků potěšila v chebské Krajince v rámci své narozeninové tour. Letos je tomu totiž právě 25 let od chvíle, kdy začala kapela fungovat.

Cheb byl jedním ze šesti měst, kam Čechomor dorazil oslavit své narozeniny. A speciální příležitost si vyžádala i speciální hosty. Se skupinou tak vystoupil sólový kytarista Gerry Leonard z USA a japonský producent, zpěvák, hráč na flétnu šakuhači a japonské taiko bubny Joji Hirota. S ním si dokonce Čechomor 'střihl' jednu japonskou lidovou píseň. Skupinu také doprovodil Kühnův smíšený sbor pod vedením Marka Vorlíčka.

A oslovení posluchači odcházeli z koncertu spokojení.

„Moc jsme si to užily," řekla Andrea Hlaváčová z Karlových Varů, která přijela se třemi kamarádkami. „Také hosté byli perfektní."

Do konce roku čeká Cheb ještě řada zajímavých koncertů. „Uskuteční se oblíbený festival Babí léto, 19. září v Chebu vystoupí Michal Horáček, chystá se Jazz Jam a například před Vánocemi se uskuteční adventní koncert Dana Bárty a Illustratosphere," vyjmenovala některé akce Mirka Pavlíková z Kulturního centra Svoboda.