Program nejen pro školáky, kteří se rozloučí s prázdninami, připravují ve Staré Vodě, Lázních Kynžvartu, Pomezí nad Ohří či Dolním Žandově.

V Lázních Kynžvartu se v sobotu 29. srpna od 14 hodin děti tradičně vydají na Pohádkovou cestu na hrad Kynžvart. Nejmenší poutníci se na cestě, která začíná u kulturního sálu místní léčebny, setkají s pohádkovými postavičkami a dalším překvapením.

To Drmoulští si v sobotu užijí už 17. Drmoulské slavnosti. Nebude chybět program pro děti, ukázky místního sboru dobrovolných hasičů ani třetí ročník soutěže o nejlepší štrúdl. Program startuje ve 14 hodin.

V Dolním Žandově se školáci rozloučí s prázdninami soutěžemi. Program si pro děti na sobotu 29. srpna připravila místní základní škola společně s žandovskými hasiči. Na všechny příchozí od 14 hodin čeká airsoftová střelnice, kuželky nebo střelba ze vzduchovky.

Ve Staré Vodě mohou vyrazit místní hned na dvě sobotní akce. Ráno odstartuje už sedmá Starovodská traktoriáda. „Začínáme v 10 hodin na bývalé usedlosti U Janďourka," informoval organizátor Petr Kuna s tím, že ani letos nebude chybět závod žen. Večer se pak mohou místní i přespolní vydat na akci Muzikál zní Vysokou. Písně v podání Míši Noskové, Lumíra Olšovského, Oto Teubera a Elišky Ochmanové si budou moci příchozí vychutnat od 17 hodin v kostele svatého Jana Křtitele.

Závěr prázdnin se v duchu adrenalinu ponese v Pomezí nad Ohří. Pomezský adrenalinový den začíná ve 13 hodin a nabídne bohatý program pro děti i dospělé. Nebudou chybět lanové aktivity, rafty či airsoft.