Soutěž je určena pro všechny seniory starší 60 let, kteří rádi tvoří a věnují se některé z výtvarných činností. Cílem soutěže je ukázat, že také v pokročilém věku se dá žít aktivním životem. Soutěží se v kategoriích ruční práce; kresba, malba, grafika; fotografie.

„Během následujících dvou měsíců mohou senioři zasílat svá díla na adresu krajského úřadu. Autoři nejlepších prací budou odměněni dárkovým košem a knihou o regionu. Slavnostní předání cen proběhne v dubnu 2017," uvedla mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Práce do výtvarné soutěže budou přijímány v termínu od 2. ledna do 28. února 2017. „Každý soutěžící může přihlásit pouze jedno dílo. Práce musí mít popisek se jménem a příjmením, věkem a kontaktem. Tedy adresu a telefon," poznamenala Pavlíková.

Svá díla mohou soutěžící posílat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Veronika Severová, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Nebo je také mohou osobně doručit po telefonické domluvě přímo do kanceláře Veroniky Severové na krajském úřadu (telefon: 354 222 116).

Výtvory všech soutěžících budou poté k vidění v prostorách krajského úřadu na společné výstavě.