Vážení spoluobčané a příznivci divadelního umění, dovolte, abych vám jménem Divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních popřál všem do nového roku 2014 hodně zdraví, štěstí, lásky a porozumění a vlastně vše, co si každý přeje a po čem touží.

I my jsme nezaháleli a snažili jsme se vyslyšet přání našich návštěvníků a podle nich připravit i v roce 2014 pestrý program. Vzhledem k tomu, že jsme tzv. lázeňské divadlo a začínáme svoji sezónu 12. ledna 2014, pak následně jsou již pro vás připraveny různé druhy programů až do konce tohoto roku. Je teprve začátek ledna 2014, tak nechci prozrazovat celý repertoár, aby bylo na co se těšit. Již v předstihu mohu slíbit velkolepou oslavu svatého Valentýna v podobě francouzské komedie s názvem „O LÁSCE", kterou můžete zhlédnout 15. února 2014 od 19.30 hodin. Své herecké umění vám předvedou Karel Roden a Jana Krausová.

Hned vzápětí se představí Divadelní společnost HÁTA v premiérové komedii „BYT NA INZERÁT". Po premiéře 7. prosince 2013 v Praze v divadle Palace můžete tuto úžasnou komedii ve výborném obsazení zhlédnout mezi prvními u nás ve Františkových Lázních v Divadle Boženy Němcové, a to 7. března 2014 od 19.30 hod. Ve hře se vám představí známí a oblíbení herci Adéla Gondíková, Martin Zounar, Ivana Andrlová, nebo Veronika Jeníková, Marcela Nohýnková, nebo Vlasta Žehrová, Lucie Svobodová, nebo Olga Želenská, Marcel Vašinka, Zbyšek Pantůček, Filip Tomsa, nebo Martin Sobotka.

Ptáte se, co dál? V dalších představeních se můžete těšit na Václava Vydru a herce vinohradského divadla, dále pak na Ondřeje Vetchého, Lukáše Vaculíka a Kateřinu Hrachovcovou Herčíkovou, Oldřicha Kaisera, Jiřího Lábuse a další vám známé herce. Nebudu vypisovat všechny hostující herce, další jména se dozvíte v průběhu roku.

Samozřejmě že jsme nezapomněli ani na tradice. Jak se říká, do Františkových Lázní přijde jaro tehdy, až přijedou „CIMRMANI". Dne 12. května 2014 u nás vystoupí tradičně Žižkovské divadlo Járy Cimrmana. Přiveze nám divadelní hru, která dle statistik nebyla v našem divadle dosud uvedena. Cimrmanologové již vědí a pro ty ostatní to bude hra s detektivní zápletkou „VRAŽDA V SALÓNNÍM COUPÉ".

Jako obvykle některá představení ještě divákům připomeneme zasláním letáčku prostřednictvím pošty přímo domů. Další informace o představeních mohou diváci sledovat na webu www.divadlofl.org nebo facebooku Divadla Boženy Němcové.

Od nového roku dochází k úpravě předprodeje vstupenek. Do konce roku 2013 byly u nás vstupenky rozděleny do 3 sektorů, ale rozdíl mezi jejich cenami byl pouze 10 Kč, a tak se mohlo některým návštěvníkům zdát, že mají horší místo za téměř stejné peníze. Přestože v našem krásném divadle je z každého místa dobře vidět i slyšet, jsou ale místa, kde dobrý rozhled je na úkor pohodlí. Proto jsme se rozhodli, že od roku 2014 ponecháme upravené rozdělení vstupenek do 3 sektorů, ale s tím, že cenové rozdíly mezi vstupenkami budou již zřetelnější. Např. mezi nejdražší a nejlevnější vstupenkou bude rozdíl od 50 do 100 Kč, dle jednotlivých představení.

Arnošt Němec, ředitel MKS Františkovy Lázně.Co se týká rezervace vstupenek. Nadále zůstávají stejné možnosti rezervace, telefonem, e-mailem a facebokem, s tím, že rezervace bude ukončena nejpozději tři pracovní dny před začátkem představení a nevyzvednutá vstupenka bude uvolněna do dalšího prodeje. Po tomto termínu bude možné vstupenku rezervovat jen na několik hodin a ve výjimečném případě do druhého dne. Nově zavádíme možnost zaplacení vstupenky převodem na účet, kdy po převedení peněz na účet MKS budou vstupenky vytištěny a připraveny k vyzvednutí v předprodeji divadla. Takto pořízené vstupenky je možné si poté vyzvednout kdykoliv, třeba i těsně před představením. Bližší informace o nové formě předprodeje získáte od pracovníků divadla na telefonním čísle 354 542 641 nebo přímo v předprodeji.

Přeji vám příjemnou divadelní pohodu, krásný zážitek a na viděnou v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních.

Arnošt Němec, ředitel Městského kulturního střediska Františkovy Lázně