Pozemek na chebské Májové ulici původně využívala 2. základní škola jako dětské hřiště. Areál byl už ale delší dobu prázdný a pravděpodobnost, že by se sem škola vrátila, byla malá. Loni se konečně dočkala svého hřiště o několik desítek metrů dál. Že by nebylo špatné prázdný prostor využít, s tím přišli jako první chebští občané z Klubu důchodců a nápad se městu zalíbil. „Ke spolupráci jsem přizvala také občanské sdružení Joker, které zaměstnává handicapované," uvedla místostarostka Chebu Daniela Seifertová. „Měla jsem totiž obavu, že údržba poměrně velkého pozemku by pro seniory mohla být až příliš náročná. O údržbu zahrady se tedy bude starat Joker.

Jeho klienti budou mít další vhodnou práci, vypěstovanou zeleninu navíc mohou zužitkovat ve své Čtenářské kavárně. Zkrátka samozřejmě nepřijdou ani senioři, kteří tam budou mít své záhony. Snad bude toto mé rozhodnutí pro všechny přijatelné a zahrada bude sloužit jak klientům Jokeru, tak chebským seniorům," řekla.

Komunitní zahrady nejsou jen o pěstování, mají i jiné výhody. Řada studií upozorňuje na pozitivní psychický přínos pobytu v zeleni a zahradničení jak na děti, tak na dospělé, zlepšuje se koncentrace, kognitivní funkce a emoční stabilita. Zahradničení ale také pomáhá udržovat fyzickou kondici.