Galerie 4 v Chebu připravila další z řady zajímavých výstav. Tentokrát se představil Petr Zinke se svými fotografiemi. Slavnostní zahájení výstavy se konalo v pátek 20. června od osmnácti hodin v prostorách Galerie 4.
Několik desítek návštěvníků mělo možnost si pohovořit se samotným výtvarníkem. Častou otázkou bylo, kde bere umělec tolik nápadů. „Některé fotografie jsou inspirované kubismem,“ řekl Petr Zinke.

„Fascinuje mě, že danou věc vidíte komplexně. Například na jedné fotografii je dům. Je ale nafocený ze všech stran na jeden negativ,“ vysvětlil výtvarník.
V galerii jsou k vidění ale i jiná díla. „K tomuto nápadu mě přivedla myšlenka, že si lidé neumí představit, jak vznikl svět. Člověk je pyšný, kolik toho umí, ale tolik věcí vzniká samo. Proto je rozostřené pozadí. Dělá to dojem, že prostor stále pokračuje,“ pověděl Zinke.
Fotografie mladého umělce milovníky umění zaujaly. „Je velice zajímavé, když si můžeme díla prohlédnout, přemýšlet nad tím, co chtěl autor říci a pak to s ním také hned zkonzultovat,“ řekla Chebanka Martina Černá.