Pět zraněných si vyžádala čtvrteční nehoda na hlavní silnici mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi. U odbočky na Okrouhlou se střetlo osobní vozidlo s traktorem. Příčina kolize zatím není jistá, vypadá to ale, že jel šofér osobáku příliš rychle.

„V ranních hodinách se stala nehoda na trase z Mariánských Lázní na Cheb,“ potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Řidič osobního vozidla narazil do zadní části valníku.“

Příčinu nehody policisté šetří. Možností, proč k ní došlo, se nabízí víc. Ráno nebyla ideální viditelnost, vozovka byla mokrá a po nehodě zůstala také velmi dlouhá brzdná dráha osobního auta. Právě poslední důvod se zatím zdá jako ten nejpravděpodobnější. Zjišťovat se bude ale i to, zda byl traktor osvětlený.

V osobním vozidle jelo pět lidí a všichni jsou zranění, dva dokonce podle policistů těžce. Jak sdělil Lukáš Hutta, mluvčí rychlé záchranné služby, čtyři pasažéry odvezli na chirurgickou ambulanci a pohmožděninami, otřesem mozku, překousnutým jazykem nebo třeba zraněním hlavy.

„Jednu osobu jsme museli převézt do plzeňské fakultní nemocnice, protože utrpěla mnohačetná poranění, která ji ohrožovala na životě,“ uvedl s tím, že měl být zraněný transportovaný vrtulníkem, ten však kvůli špatnému počasí nemohl přiletět.