Například na silnici ve směru z Kraslic na Oloví uvízl za hranicí železničního přejezdu kamion, který nemohl vyjet kopec. Byl o tom ihned informován železniční přepravce, aby případně nedošlo ke střetu. Kamion se nakonec po centimetrech do mírného kopce vyšplhal. Kamiony měly problémy i na jiných místech našeho regionu. "Na dálnici D 6 uvízlo ve stoupání hned šest kamionů. Šlo o úsek u Nového Sedla směrem na Karlovy Vary," potvrdila mluvčí policistů Kateřina Böhmová.

Řidiči měli problémy i ve vyšších oblastech, kde se ke sněžení přidal silný vítr. Tvořily se tak sněhové jazyky. Silničáři je na některých místech rozrážely svojí technikou.

Stala se i řada nehod. Například v Boučí u Oloví to pořádně klouzalo. Jedno z aut ta skončilo ve svodidlech. Meteorologové varují před dalšími přívaly sněhu. „Do víkendu napadne až 40 cm sněhu. Teploty navíc spadnou až k minus patnácti stupňům Celsia.

Jedna z nehod komplikuje provoz na dálnici D6 u Bošova, bouralo se u Božího Daru nebo v Karlových Varech. Silnice nižších tříd, které byly ještě ráno protažené, začal dopoledne opět zasypávat sníh. Řidiči tak mají problémy zejména v kopcích, které je mnohdy obtížené vyjet. Měli by jezdit s velkou opatrností, upozorňují silničáři.

"U Bošova v místě nájezdu ze silnice I/6 na dálnici D6 se srazila dvě osobní auta. Při nehodě došlo k lehkému zranění, policie na místě řídí provoz kyvadlově. Úsek je nutné projíždět s maximální opatrností," řekla ČTK policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

V Plzeňské ulici v Karlových Varech nabourala řidička do stromu. Problémy jsou v krajském městě i ve Studentské ulici, kde u zámečku blokují silnici kamiony. Silnice je špatně sjízdná. Další nehoda se stala na silnici II/198 mezi Bochovem a Toužimí, kde auto sjelo do příkopu. U kruhového objezdu na božídarském Neklidu se srazilo osobní auto s traktorem. Všechny tyto nehody se obešly bez zranění.

Obzvláště opatrní by měli být řidiči na silnici I/6 také na výjezdu z Karlových Varů směrem na Prahu. V kopci u golfového hřiště stojí odstavená nákladní vozidla, v úseku se podle serveru Dopravniinfo.cz tvoří sněhové jazyky. Problémy mohou kvůli sněhu nastat také na průtahu Karlovými Vary nebo na silnici I/13 u sjezdu k průmyslové zóně Ostrov-sever.

Varování před počasím vydala kromě policie a silničářů také krušnohorská Horská služba. Lidé, kteří cestují do hor například za lyžováním, by měli počítat s možnými poryvy větru a ve sněhových bouřích i takzvanou bílou tmou. Turistům doporučila nevydávat se na túry do hřebenových částí hor.

Aktuálně ve 14 hodin hlásí řidiči problémy na silnici v Jinřichovicích. Pod tíhou sněhu tam přes silnici padl vzrostlý strom. Na místo byli povoláni hasiči. Doprava tam v současné době stojí.

Čtěte také

Na silnici z Karlových Varů na Prahu havaroval ve sněhové vánici autobus

Rychlá jízda na zledovatělé silnici skončila ve svodidlech