Jedno z děvčátek utrpělo tak závažná poranění, že jej musel letecky transportovat vrtulník do fakultní nemocnice.

„Nejvážněji zraněná byla devítiletá holčička," informovala mluvčí záchranné služby Petra Bakurová. „Ta utrpěla poranění pánve a vrtulník ji transportoval do plzeňské fakultní nemocnice," přiblížila. Druhým dítětem, které bylo při nehodě zraněné, byl desetiletý chlapec. „Ten utrpěl při kolizi lehká zranění, jako jsou drobné oděrky a sanita ho převezla na dětské oddělení do Chebu," uvedla mluvčí. Zraněná byla také dvaašedesátiletá žena. Tu záchranáři převezli na chebskou chirurgii se zhmožděninami zad a pánve.

Krize v nemocnici byla hlavním tématem diskuze v chebské knihovně a zúčastnili se jí zástupci sester, odborů, vedení kraje nebo také vedení nemocnice
Sestry jsou na pokraji sil, hrozí omezení provozu oddělení

Auto, které srazilo chodce, řídil starší řidič. Toho podle předběžného šetření policistů zřejmě oslnilo slunce. „Policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku, ta byla negativní," řekl policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Na místě zasahovali také ašští hasiči. „Ti kromě předlékařské pomoci poskytli také na místě první psychologickou pomoc účastníkům nehody," sdělil mluvčí hasičů Martin Kasal.