Mariánskolázeňští trenéři mohli být na své svěřence opravdu pyšní. Kromě osmnácti umístění na stupních vítězů vybojovali také pohár pro nejlepší družstvo v kategoriích koťata (7-8 let) a mláďata (9-10 let). Ve druhém případě šlo o zdařilou obhajobu.

Vítěz v kategorii mláďata do 27 kg Ondřej Schuster obdržel navíc jako speciální cenu za nejrychlejší ippon na turnaji dvě vstupenky do zábavního parku v Hofu. Nejvíce se lázeňským funkcionářům líbilo vystoupení nakonec bronzové Nikoly Tomanové v kategorii mladších žáků do 38 kg, kde startovalo osmnáct závodníků. Tomanová se ke svému úspěchu musela proprat výhrami hned nad čtyřmi kluky. Zakolísala pouze v semifinále.  

Výsledky judistů Mariánských Lázní
Umístění ostatních mariánskolázeňských judistů: koťata do 19 kg – 2. Veronika Vlková, do 25 kg – 3. Matyáš Němec, do 31 kg – 3. Tadeáš Javořík,  mláďata do 29 kg – 2. Tadeáš Hančin, 3. Eliška Vlková, do 31 kg - 2. Vasilii Kulyk, 3. Ondřej Kalivoda, do 33 kg - 3. Martin Krapf, do 34 kg - 1. Ondřej Panc, do 36 kg - 2. Marsel Aidarkeev, do 40 kg – 2. Šimon Lazur, do 45 kg – 1. Jakub Markuzzi, 3. Klára Cibulková, mladší žáci do 55 kg – 3. Daniel Čečil, dorostenci do 66 kg – 1. Felix Aidarkeev, do 81 kg – 1. Daniel Jadlovský.

Josef Milota

Ilustrační foto
Stolní tenisté postoupili a čeká je El Niňo