Na programu bylo 13., a tedy předposlední kolo základní části, v němž úřadující mistři republiky SK Liapor Witte nastoupili na hřišti mnohonásobných šampionů v Modřicích. Střetli se sousedé v tabulce a téměř jistí soupeři pro play-off, hrálo se tedy hlavně o to, kdo bude mít v prvním kole play-off výhodu domácího prostředí. Utkání po téměř čtyřech hodinách skončilo bez vítěze, Liapor má i po něm v tabulce o bod víc, a pokud se v posledním kole nestane něco nepředvídatelného, už to tak také zůstane.

Utkání pro naše barvy začalo velice slibně, po výhře Kuby Medka s Hronem nad Pospíšilem s Müllerem v úvodu utkání šel Liapor překvapivě, ale zaslouženě do vedení. Jenže už ve druhém zápase dvojic přišla studená sprcha, když Vanke s Matějem Medkem v 1. setu padli 10:3 a ani výrazně zlepšený výkon ve druhém setu na vítězství nestačil, a bylo vyrovnáno. V trojkách to bylo naopak. V prvním zápase Kuba Medek s Hronem a Kokšteinem nestačili na trojnásobné mistry republiky Pospíšila s Müllerem a Rosenberkem a do vedení šly Modřice. O vyrovnání se pak postarali Vanke s Matějem Medkem a Hronem, když ve vyrovnaném duelu přetlačili druhou trojku dvakrát 9:10.

V zápase třetích dvojic se odehrál doslova generační souboj, když proti domácím mladíkům Tomáši Guldovi (21) a Janu Hanusovi (19) nastoupili karlovarští matadoři Jirka Dvořák (43) a Michal Kokštein (40). A bylo to jak na houpačce, v prvním setu dominovala jasně zkušenost a ve druhém zase mládí, posílené ovšem střídajícím Pavelkou (33), které nakonec v rozhodujícím třetím setu poslalo domácí tým podruhé do vedení.

O vyrovnání se pak musel postarat Karel Hron a po pravdě řečeno, neměl s tím moc práce. Rosenberk je určitě skvělý hráč do dvojek i trojek, ale singla neumí ani náhodou, v zápase uhrál jen pět balonů.

V trojkových odvetách zaváhala mistrovská Pospíšilova formace jen v prvním setu, který Vankeho trojka vyhrála 5:10, ale v dalších dvou si neporazitelnost sebrat nenechala. Modřice šly do vedení potřetí, ale ani tentokrát jim dlouho nevydrželo, o rychlé vyrovnání se postarali Kuba Medek s Bíbrem a Kokšteinem.

Konečné vítězství nepřinesly ani deblové odvety. Jistotu bodu si nejprve zařídili Karlovarští, když Vanke s Matějem Medkem udolali Pospíšila s Müllerem, a v posledním zápase dne i domácí výhrou Pelikána s Rosenberkem nad našimi Kubou Medkem a Hronem.

Čestmír Bruštík
OTÁZKA PRO: Čestmíra Bruštíka, náměstka primátora