Již mezi deseti předzápasy se objevili v kleci Tomáš Hynek a Štefan Bican z týmu MMA Karlovy Vary a oba nakonec prohrávají po bojovném výkonu shodně ve druhém kole škrtící technikou.

Karlovaráci ale hlavně opanovali hlavní program, kde z jedenácti duelů nastoupili hned v sedmi a všechny vyhráli. V lehké váze porazil v pěkném zápase Patrik Pinner chomutovského borce Fialu na body.

Jako druhý domácí zástupce se představil ve velteru Petr Novák proti jihlavskému Langovi a již v prvním kole si tento několikanásobný juniorský mistr republiky v řeckořímském zápase poradil se svým soupeřem škrtící technikou. Ve svém pátém vystoupení v MMA tak zaznamenává konečně výhru.

Rovněž ve druhém kole poráží Lukáš Olejník v polotěžké váze Járyho z Příbrami, když zasedává svého protivníka a zasypává ho sprškou úderů. Rozhodčí vzápětí ukončuje duel technickým k.o.

K vizáži ostatních bojovníků příliš se svým barevným „kohoutem“ nezapadal Radek Šopov, který ve velterové váze rovněž ve druhém kole vítězí nad Kopeckým z Pardubic technickým knockautem.

Ve střední váze narazil Vlastimil „Záchvat“ Hanzal na Radomíra Fiksu z Jihlavy. Domácí borec předvedl svůj typický agresivní výkon. Boj na zemi mu sice příliš nepasoval, ale v postoji svého soupeře, povzbuzován diváky, nenechal vydechnout, po kleci ho doslova pronásledoval a ve třetím kole se také na zemi dostává nad svého soupeře a i tento zápas končí technickým knockautem po úderech na hlavu soupeře.

Po povedených výkonech svých svěřenců vstoupili nakonec do klece domácí profíci a jedničky ve svých vahách v České republice, Tomáš „Thor“ Kužela a Jaroslav „Číňan“ Poborský, kteří, jak jsme psali včera, své litevské soupeře po krátké chvíli doslova smetli.

Rychle se rozvíjející nejkomplexnější bojový sport současnosti si tak i ve stísněnějších prostorách „Liďáku“ našel své příznivce, těch přišlo nakonec přes pět stovek. Navíc právě uzavřenější prostředí dalo klání tu správnou bouřlivou atmosféru.

„Určitě jsme s celým večerem spokojeni. Chtěl bych pochválit domácí borce za předvedené výkony a poděkovat divákům za účast a povzbuzování, stejně jako sponzorům a všem, kteří se podíleli na organizaci,“ říká Jaroslav Poborský, který také přislíbil, že akce se nekoná v Karlových Varech naposled. „Pokusíme se přivézt sem zápasy znovu za rok,“ potvrzuje.

A bylo by to určitě dobře. Zdá se, že divácky velmi atraktivní zápasy MMA mohou mimo jiné nahradit tradiční, kdysi hojně navštěvované boxerské zápasy v karlovarském Národním domě.