První z vrcholů letošní lyžařské sezony na Karlovarsku je tady. O víkendu se v božídarském areálu Jahodová louka odjede tradiční závod v běhu na lyžích Štít Krušných hor.

Program závodu, který pořádá Lyžařský klub Slovan Karlovy Vary, je rozložen do obou dnů víkendu. Sobota bude patřit především bruslařům, které čekají závody volným stylem na dlouhých tratích s hromadnými starty, a v neděli si pak při Memoriálu Jaroslava Mašaty na svoje přijdou na krátkých tratích vyznavači klasiky. Podmínkou startu je členství ve Svazu lyžování ČR, registrace a potvrzení o lékařské prohlídce ne starší jednoho roku.

Na startu se dá čekat kolem dvou stovek závodníků, především z oblasti bývalého Západočeského kraje. Republiková i místní elita dospělých dá s největší pravděpodobností přednost startu na Jizerské padesátce, špičková kvalita se tak dá čekat zejména v kategoriích mládeže.
Fandové běžeckého lyžování si na Jahodovce na svoje přijdou i o příštím víkendu, kdy se tady uskuteční mistrovství republiky dorostu.

Program závodů
Sobota 10. ledna: Dlouhé tratě volně, start první kategorie ve 13.00 hod. Hlavní závod mužů na 15 a žen na 5 km.
Neděle 11. ledna: Krátké tratě klasicky, start první kategorie v 10.00 hod. Hlavní závod mužů na 10 a žen na 5 km.
Vyhlášení výsledků: Přímo v areálu v neděli 60 minut po dojetí posledního závodníka (výsledky za oba dny).

(lht)