Nejlepší jedenáctka soutěžících Tip ligy – podzim 2007 se sešla na slavnostním vyhodnocení v chebské restauraci Walza.
Na programu bylo předání cen a poté i slavnostní večeře, kterou připravil personál chebské restaurace.

Kávovar od firmy Fagor si za první místo odnesla manželka vítěze Petra Nováka Jarmila z Chebu. „Tipujeme celá rodina – manžel, já, tchán a tchýně. Každý sám za sebe podle své intuice a tabulek,“ přiznala druhá nejlepší z klanu Nováků. První cenu Jarmila Nováková, která zaskakovala za zaneprázdněného manžela i při jarním vyhlašování, velmi přivítala. Káva se totiž v rodině hodně pije a kávovar bude určitě hodně využitý. V jarní Tip lize 2008 prý nebude rodina opět chybět. „Ráda bych konečně porazila svého manžela,“ naznačila ambice pro další pokračování.

Účastníci slavnostního vyhodnocení Tip ligy – podzim 2007, které se konalo v chebské restauraci Walza: Jarmila Nováková (za svého manžela Petra si převzala první cenu kávovar – sedící vpravo), druhý Vlastimil Svoboda (stojící druhý zprava) a bronzový Jaroslav Kortus (stojící třetí zleva).

Druhé místo a rychlovarnou konvici od Fagoru si domů odvezl jeden z nejstarších účastníků soutěže – sedmasedmdesátiletý Vlastimil Svoboda z Aše. Mezi nejlepší jedenáctkou je už podruhé. Cenu za druhé místo přivítal. „I když jsem byl v popředí, jsem rád, že jsem skončil druhý, rychlovarná konvice se mi hodí. Tipujeme doma čtyři, ostatní často sází na překvapení, já raději sázím na jistotu,“ prozradil úspěšnou taktiku stříbrný Svoboda.

Cenu za třetí místo – osobní váhu Fagor – si vyzvedl Jaroslav Kortus. Tušit, že by mohl stanout na stupních nejvyšších, začal až v posledních kolech. „Chvíli jsem dokonce vedl – dvě nebo tři kola, ale poslední kolo mi vůbec nevyšlo a odsunulo mě na třetí místo. Přesto jsem spokojený, přiznal Kortus, který se mezi nejlepší jedenáctku dostal poprvé. Na příští soutěžní ročník má opět ty nejvyšší cíle. „Doufám, že mi to půjde jako na podzim.“
Další soutěžící si odnesli domů drobné předměty od Deníku. Poté následovala večeře. Personál restaurace Walza připravil řízek s brambory a zeleninou. Pak následovala diskuze soutěžících. Všichni se přiznali, že už se těší na jarní pokračování.

Chebská restaurace Walza doznala za poslední rok hodně velkých změn. Více nám o jejím provozu řekl spolumajitel Miroslav Matušek, jeden z majitelů. „V naší restauraci se mohou konat firemní večírky, rodinné slavnosti a další akce podobného typu. Naše zařízení je v Karlovarském kraji jedinečné tím, že má interaktivní vybavení – vše je digitální a samoobslužné. Lidé si sami čepují, nemusí čekat na obsluhu. Navíc je tu k dispozici mediální technika – internet, kareoke. Otevřeno máme každý den od půl jedenácté, v pondělí až čtvrtek do třiadvaceti, v pátek a sobotu do čtyřiadvaceti a v neděli do dvaadvaceti hodin. Vaříme českou kuchyni i speciality. K akcím děláme například grilovaná kolena, kuřata, žebírka atd. V podstatě, co si lidé na slavnostní akci přejí, v tom jim vyjdeme vstříc.“