V Žírovicích u Františkových Lázní se konal z pověření České asociace Shinkyokushin karate – Mas. Oyamas mezinárodní letní tréninkový tábor SHINKYOKUSHINKAI KARATE ČR. Pod vedením vedoucího tábora a zároveň trenéra státní reprezentace Senseie Jiřího Žofčína (1. Dan), spolu s vzácným hostem z Polska, prezidentem polské asociace Jackem Baranowskim, 4.Dan, Ing. Arsenem Bultaevem, 2. Dan, zástupcem trenéra reprezentačních seniorů, a Jaromírem Stankem, zástupcem trenéra reprezentace mládeže, se osmdesátka účastníků připravovala na závěrečnou zkoušku technické vyspělosti.

Na složení této náročné zkoušky se připravovalo také třináct žáků Shinkyokushinkai Karate Františkovy Lázně a trenér oddílu František Čadek. Dvanáct dětí a jeden dospělý žák oddílu zkoušku úspěšně vykonali. Jediný Tomáš Földeš ke zkoušce nenastoupil, protože se zranil při táborovém závodě v kumite. I přes zranění při závodě skončil na třetím místě, a protože je to výborný závodník a i v ostatních směrech výborný žák, byl vyzván Senseiem Žofčínem k provedení individuální zkoušky po svém uzdravení.

Zkoušku složili: Sládek -9 Kyu, Tomšovic – 9 Kyu, Strecker – 10 Kyu, Votava – 6 Kyu, Dlabalová – 9 Kyu, Dlabal – 8 Kyu, Drozd – 9 Kyu, Phi – 7 Kyu, Altman - 9 Kyu, Dúcka – 6 Kyu, Sandnerová - 10 Kyu, Jurčíková – 10 Kyu, Čadek – 2 Kyu.

Nejen cvičením je ale karatista živ, a tak byl pro děti připraven bohatý doplňkový program, jako například výlet do přírodní rezervace SOOS, kde se děti podívaly do rezervace, muzea, zookoutku a nakonec se svezly důlní mašinkou. Další výlet s krátkou exhibicí do Františkových Lázní byl odměněn zmrzlinou.

Děti také viděly zásah policie proti ´únoscům´ a práci policejního psovoda. Obrovskému zájmu se těšili profesionální hasiči z Chebu a v neposlední řadě děti nevycházely z překvapení při vystoupení kouzelníka Marcela.

Všech osmdesát účastníků soustředění vydrželo až do konce a projevili silného bojového ducha. OSU!

(frč)