Truhláři, instalatéři nebo například pečovatelky. Ti všichni mohou najít zaměstnání v Německu. Vše potřebné se dozvědí na přeshraniční burze práce, která se uskuteční za necelých čtrnáct dní v Chebu.

Velký problém najít práci mají na Chebsku například absolventi. Jednadvacetiletý Ondřej z Chebu shání zaměstnání neúspěšně již několik měsíců. „Jsem z toho už vážně zoufalý. Všude chtějí praxi, kterou já samozřejmě nemám. Chodím proto zatím jen 'brigádničit'."

I pro absolventy, ale i další zájemce připravila karlovarská krajská pobočka úřadu práce společně s kolegy ze Zwickau přeshraniční burzu práce. Ta se uskuteční ve středu 27. března 2013 od 10 do 16 hodin na chebském úřadu práce.

„Burzy práce se zúčastní zaměstnavatelé, kteří hledají zájemce o práci v profesích řidič, frézař, soustružník, lakýrník, zámečník, svářeč, elektroinstalatér, truhlář, malíř, sádrokartonář, lešenář, údržbář, obráběč kovů, pokrývač, klempíř, tesař, pracovník ve stavebnictví a gastronomii, pečovatelka v domově důchodců," vyjmenovala Veronika Dankanicsová z karlovarské pobočky úřadu práce.

„Akce je pořádána jako projekt v rámci přeshraničního partnerství EURES Tri-Regio," vysvětlila. „Tato aktivita je vedena snahou nabídnout zaměstnání občanům, absolventům škol a ostatním zájemcům, kteří hledají práci v Německu, a to přímým kontaktem s potenciálním zaměstnavatelem. Zároveň je naší snahou zprostředkovat službu firmám, které pracovní síly hledají a potřebují," sdělila s tím, že se akce zúčastní vystavovatelé z Německa. „Navazujeme tak na předchozí úspěšné burzy práce v Německu i České republice," řekla Dankanicsová a dodala, že návštěvníci burzy budou mít šanci seznámit se s možností pracovního uplatnění v Německu.

Vstup na akci je volný.

Burza práce

Hledáte zaměstnání v Německu? Přeshraniční burza práce se v Chebu koná ve středu 27. března od 10 do 16 hodin na pracovním úřadu (ul. Svobody 52, Cheb), místnost 303 A a 209.