„Požár značně poškodil prostory i vybavení balneoprovozu, mimo tuto část se díky rychlému zpozorování a zásahu hasičů nerozšířil. Do ubytovací části hotelu, která je přímo nad místem požáru, pronikl kouř. Velitel zásahu proto rozhodl o evakuaci hotelových hostů. Ti se shromáždili na určeném evakuačním prostoru před hotelem, hasiči poté zkontrolovali všechna patra a také všechny pokoje v hotelu,“ uvedl k události mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Zásah hasičů komplikovala velmi vysoká teplota v místě požáru v podzemních prostorách, silné zakouření a nutnost vést zásah v dýchací technice a za velmi ztížených podmínek pro orientaci. „Požár byl nahlášený v půl osmé večer, po hodině byl požár pod kontrolou, celková likvidace trvala ještě další půlhodinu. Až do jedenácté hodiny večerní pak trvalo odvětrání, hosté se tak do svých pokojů mohli vrátit před půl dvanáctou,“ řekl Kasal.

Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů z Karlovarského kraje a jedna jednotka z Plzeňského kraje, kdy se jednalo se o výškovou techniku, padesátimetrový automobilový žebřík.

O půlnoci se jednotky hasičů vrátily zpět na základny, na místě zůstali jen hasiči ze stanice Karlovy Vary, kteří průběžně po zbytek noci prováděli kontrolu místa požáru. „Na místě byla celou dobu i posádka záchranné služby, která zkontrolovala několik hostů pro podezření z nadýchání kouře a ošetřila jednoho zasahujícího hasiče kvůli vyčerpání. Škoda je předběžně odhadnuta na osm milionů korun, příčina je stále v šetření,“ dodal Kasal.

Mikrospánek za volantem ohrozil nejednoho řidiče.
Nepozorný řidič způsobil škodu, která se vyšplhala do statisíců