Ti totiž museli zasahovat u šarvátky, ke které došlo v nedělních ranních hodinách u jedné diskotéky ve zmiňované obci. Jak uvádí policejní mluvčí, prvpočátkem celého konfiktu měly být uražky dvaadvacetiletého muže směřované ke skupině dívek. Těch se po určité době zastal další z návštěvníků zařízení. Vše ale přerostlo na konflik, během kterého byl zraněn i jeden z přivolaných policistů z okresního města.

Více již o celém průběhu nedělního incidentu sdělila mluvčí. „V neděli před třetí hodinou ranní se měl dvaadvacetiletý muž dopustit protiprávního jednání, když na veřejně přístupném místě v obci Chodová Planá před svědky nevybíravými způsoby začal urážet několik přítomných dívek. Jedna z nich muži slušně řekla, ať jim nenadává. Poté se terčem nadávek stala právě tato dívka.

Poté přišel přítel jedné z dívek, který chtěl nevhodné jednání muže usměrnit a evidentně podnapilého muže vykázal z prostorů před diskotékou, aby zamezil dalším nepříjemnostem. Když se však zastánce vracel zpět do prostorů diskotéky, u vstupu ho muž bez jakéhokoliv důvodu fyzicky napadl tak, že jej udeřil pěstí do hlavy,“ popsala mluvčí Policie České republiky Hana Kroftová. Napadený muž následkem úderu upadl na zem, kde se jej agresor pokusil ještě několikrát udeřil do hlavy. Po tomto neúspěchu zraněného alespoň několikrát nakopl do nohou.

Antonín Harant z Plzně se stal jedním z úspěšných rybářů ve Velkých Dvorcích. Podařilo se mu během krátké chvilky chytit hned dva kapry.
Rybářské závody na Tachovsku lákají

Na místo okamžitě po nahlášení vyjeli policisté z Tachova. I ti se ale setkali pouze s nadávkami. Bohužel to nebylo to jediné, co na hlídku snažící se agresova spacifikovat čekalo. „Slovní útok se i směrem k policistům přeměnil v útok fyzický, kdy začal strkat do policisty. Když policisté využili svého oprávnění a chtěli muže svést k zemi a přiložit mu pouta, obviněný zasahujícího policistu úmyslně několikrát udeřil do hlavy. I zranění policisty si vyžádalo lékařskou péči a následnou hospitalizaci,“ dále řekla Hana Kroftová.

Jak se později ukázalo, mladíkovo chování bylo podpořeno omamnými látkami. Pozitivní byl totiž jak test na alkohol, který ukázal míru téměř dvě promile, tak test na drogy, který zase prokázal užívání Marihuany. „ Policisté muže na místě zadrželi a eskortovali do policejní cely.

Poté co bylo zahájeno proti obviněnému trestní stíhání, policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby a soud rozhodl, že obviněný muž bude stíhán vazebně. Muž je nyní obviněný z přečinu výtržnictví a tím, že užil násilí v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby zločinu násilí proti úřední osobě.“

Obviňěný muž si svým nepochopitelným chováním opravdu nepřilepšil. V případě uznání viny hrozí muži v pravomocném rozhodnutí trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let.