To jsou cíle sobotní akce Srdcem pro hokej v loketském přírodním divadle pod hradem, kde zahrají regionální kapely. Celý výtěžek koncertu bude věnován právě na podporu karlovarského hokeje.

„Oslovil nás fanklub karlovarských hokejistů s tím, že by chtěli uspořádat benefiční akci k podpoře HC Energie, kterou stíhá rána za ranou v podobě sestupu do nižší soutěže nebo odlivu sponzorů,” vysvětlil okolnosti vzniku nápadu loketský místostarosta Petr Zahradníček. Společně s agenturou Vlny tak připravili koncert regionálních kapel a vzhledem k tomu, že odpadl připravovaný muzikál Radovánky s Ferdou Mravencem, naskytl se i vhodný termín. „Produkce muzikálu se hned na počátku rozhodla, že zruší celé turné,” vysvětlil, proč se muzikál nekoná, Vladimír Suchan z agentury Vlny.

Darujte kolo pro Afriku.
Darujte kolo pro Afriku, pomůžete tím dobré věci

Pro fanoušky i hokejisty zahrají kapely Petr nebo Pavel, U mě dobrý, kde hraje i sám majitel klubu Karel Holoubek, Tajfun a Pestalozzi.„Kromě hudebníků jsme domluveni s klubem, že v amfiteátru představíme celý tým pro následující sezónu včetně doprovodné autogramiády hráčů,“ slibuje předseda fanklubu HC Energie Viktor Tůša. Celou akci budou moderovat Jiří Holý, Radim Jehlík a Otta Seemann. „Za město Loket jsem rád, že můžeme poskytnout skvělé prostředí pro takovou akci, a za Pestalozzi zase rádi pomůžeme hokejistům na cestě zpátky do extraligy,“ řekl Petr Zahradníček, který je zároveň frontmanem kapely Pestalozzi.

Benefice Srdcem pro hokej se koná v sobotu 19. srpna od 16 hodin. Děti do 15 let mají vstup zdarma, stejně tak majitelé permanentek na hokej pro sezonu 2017/18. Cenu vstupenky si pak budou moci odečíst ti, kdo si permanentku teprve půjdou zakoupit. Pořadatelství akce se chopil fanklub HC Energie, Vlny music agency a město Loket. (žip, jč)