Maminky, které mají tuto zkušenost za sebou, se rozhodly pomoci mostecké nemocnici. Právě tam se o nedonošence z regionu starají. Dary, které maminky už ve druhé sbírce vybraly, doputovaly k těm, již je potřebují.

Dvě hlavní iniciátorky sbírky Helena Vávrová a Veronika Plášková porodily extrémně nedonošená miminka. V nemocnici strávily několik měsíců. „Za tu dobu jsme stačily poznat, co je v nemocnici zapotřebí a co tam chybí," uvedla Helena Vávrová z Hazlova. „A proto vznikl projekt TeMi 2014," přiblížila. Název projektu se skládá ze dvou prvních písmenek křestních jmen jejich dětí a roku jejich narození. „Informace o sbírce se šířily mezi maminkami nejvíce prostřednictvím sociální sítě." Maminky sháněly oblečení malých velikostí, plenky do dvou kilogramů a vše, co by se nedonošeňátkům mohlo hodit. Dárečky měly do mostecké nemocnice putovat už před Vánoci. „Kvůli tomu, že před svátky bylo oddělení plné, a navíc se nemocnice potýkala s vysokou nemocností, odvezly jsme věci do Mostu až v lednu," řekla Helena Vávrová.

Maminkám se podařilo vybrat malé oblečení, plenky nebo knihy o předčasně narozených dětech. „Velké poděkování si zaslouží maminky z Aše, Chebu, Hazlova a okolí a také učitelé, žáci a jejich rodiče z hazlovské školky a školy," uvedla. Velkou radost všem také udělali občané z Lipové. „Ti se při jedné z loňských akcí v tamní hospůdce složili na pračku a sušičku na oddělení," dodala. Ti, kteří by rádi přispěli, ale nestihli to, nemusí zoufat. Maminky chtějí sbírku organizovat i letos.