Důvod je jasný. Odstávka a údržba zařízení. Ta proběhne od 16. do 22. července a dotkne se všech lokalit, do nichž na Sokolovsku dodává elektrárna teplo. Jde o Březovou, Habartov, Bukovany, Citice, Svatavu a Královské Poříčí.

Dalším městem, které bude bez přívodu tepla z elektrárny, je Sokolov. Zdejší obyvatelé to však nezaregistrují. „Výjimkou je stejně jako v předchozích letech primární městská síť CZT Sokolov, která bude mimo opravované úseky zásobovaná z náhradního tepelného zdroje

„Odstavujeme v neděli 16. července večer a předpokládáme, že už následující den budeme opět najíždět parovody zpátky. To se bude týkat venkovních částí mimo město. To znamená například Habartov, Březovou a tak dále. Vše bude ale záviset na rozsahu prací, které jsou potřeba. Svou roli sehraje i počasí během prací,“ říká Jaromír Bureš z Elektrárny Tisová.

Zároveň však upozorňuje, že pod elektrárnu spadá dodávka pouze do výměníkových stanic. Dále už ji distribuují jiné subjekty. I ty si mohou provádět svou údržbu, a tudíž se dodávky tepla leckde opozdí.

Akcie Elektrárny Tisová společnost ČEZ převedla v lednu letošního roku do majetku Sokolovské uhelné, a.s. (SUAS).