„Udělení titulu Osobnost Karlovarského kraje bude poctou oceněným za jejich práci pro náš kraj, za to, že své aktivity a své dílo úzce svázali s místem, kde se narodili a kde mnozí dodnes žijí. Rádi bychom ocenili i ty osobnosti, které už mezi námi nejsou, ale reprezentovaly v některé oblasti Karlovarský kraj a přispěly k jeho dobrému jménu,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová. Dodala, že podle počtu nominací se pak kraj rozhodne, komu titul Osobnost Karlovarského kraje udělí.

Karlovarské městské divadlo
Oprava divadla se odkládá na jaro

Formulář anketního lístku k vyplnění najdou zájemci na internetových stránkách kraje, v papírové podobě bude otištěn v červencových Krajských listech. Do formuláře bude třeba kromě nominovaného uvést informace o člověku, který návrh zaslal, i důvod, proč vybranou osobnost nominoval.

Všechny správně podané nominace zaslané v termínu do 11. srpna budou předloženy skupině, která sestaví konečný přehled. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Osobnost Karlovarského kraje 2016 se uskuteční 25. září v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.