„Prvotní nápad před třemi lety byl oživit náměstí. Aby turisté, kteří si projdou hrad, neodcházeli, ale zůstali tady. Chtěli jsme nabídnout více příležitostí, aby měli důvod se tu zdržet,“ vysvětlil Petr Zahradníček, místostarosta Lokte. Každou sobotu a neděli odpoledne se na Malé scéně i letos představí řada kapel různých žánrů, od folku přes big beat, blues až po folklor. Slavnosti purkrabího Půty, které se budou konat na hradě 12. a 13. srpna, doplní i na Malé scéně stylově středověká hudba. Kromě ní pak návštěvníky potěší Bernard blues band, Kryštůfek Robin, End of Scream, Tajfun, Pepa Štross a syn nebo třeba Zajíc Company.

Hrad Loket.
V amfiteátru odhalí Divadlo Kalich Tajemství Daniela Landy

Novinkou pro letošní ročník je Filmový festival Loket, který je připraven na červencové sváteční dny, navíc v době, kdy v Karlových Varech bude probíhat mezinárodní filmový festival. „Je to takový náš malý loketský festiválek,” komentoval s úsměvem místostarosta. Promítat se budou dva filmy, jeden pro dospělé a druhý pro děti, a o tom, které to budou, rozhodovali lidé hlasováním na sociální síti. „Z více než čtyř desítek filmů nakonec vyhrály snímky Roguie one: Star Wars a Anděl Páně 2,” sdělil výsledky Roman Kvak, který má dramaturgicky Malou scénu na starost.

Program na Malé scéně začíná v sobotu i v neděli vždy v 15 hodin, promítání pak bude ve večerních hodinách. Na koncerty i letní kino je vstup volný.

Malá scéna 2017
1.7. Bernard blues band
2.7. Swing party band
5. a 6.7. Filmový festival Loket
8.7. Kryštůfek Robin
9.7. End of Scream
15.7. Tajfun
16.7. Bluetet
22.7. Dlouhej kouř
23.7. Pepa Štross a syn
29.7. Beat Club 68
30.7. Bohemian Marching Band
5.8. Standa Kahuda
6.8. Pološero folk
12.8. Gothien
13.8. Booger
19.8. Složitá situace
20.8. Alex Šípoš
26.8. diCaprio
27.8. Zajíc Company
začátky v 15 hodin