Řady ČSSD tak po letech dočasně opouští krajský předseda Petr Navrátil a bývalí krajští náměstci Miloslav Čermák i Jakub Pánik. „Je to jejich individuální odpovědnost a tu za ně nemůže nést jejich politická strana," uvedl ke kauze premiér Sobotka.

Včera se návrhem na přerušení členství tří sociálnědemokratických politiků zabýval krajský výkonný výbor ČSSD. Podle Markéty Wernerové, poslankyně parlamentu za sociální demokracii, bylo přerušení členství Navrátila, Čermáka i Pánika jednou z možností, jak celou situaci řešit. „Požadavek na to, aby se vzdali členství v ČSSD, jsem už zaznamenala," uvedla poslankyně. Navíc se policejní vyšetřování obviněných politických špiček může táhnout dlouho, a i z toho důvodu je podle ní nutné se případem zabývat. K tomu vyzvalo krajskou ČSSD také předsednictvo chebského hnutí ANO, které je v tomto městě společně s KSČM s ČSSD v koalici. „Obvinění starosty Petra Navrátila považujeme za závažný problém.

Proto očekáváme od koaličního partnera ČSSD bezodkladný návrh na řešení situace," uvedla předsedkyně a krajská náměstkyně Daniela Seifertová. Odejít z postu starosty se ale Petr Navrátil podle svých slov nechystá. Obviněnými sociálními demokraty se bude zabývat i KSČM. Ti podle krajského předsedy Josefa Murča zatím vyčkávají, jak bude situaci řešit ČSSD. Teprve pak zaujme stanovisko krajský výbor KSČM.