Projekt připravila společnost Karlovarské minerální vody s Dopravním podnikem Karlovy Vary. A protože byl o cesty „Kyselkobusem“ zájem a svézt se chtěli nejenom filmoví fanoušci, bude tato mimořádná linka provozována i nadále pod číslem 14. Speciální autobus tedy pojede každý víkend až do konce letních prázdnin.
Pokračování linky je nyní již plně v rukou Dopravního podniku Karlovy Vary, který lehce změnil trasu a přidal několik zastávek.

„Nyní bude autobus vyjíždět ze stanice Karlovy Vary, Tržnice a přes několik zastávek na znamení dojede do stanice Kyselka a dále do Velichova, odkud se bude vracet po stejné trase zpět. Jezdit bude pravidelně každý víkend až do konce letních prázdnin vždy čtyřikrát denně,“ informoval šéf dopravního podniku Lukáš Siřínek.

První zastávka „Kyselkobusu“ Tržnice je na stejném stanovišti jako linka č. 18 směr Drahovice. Vůz patří k nejmodernějším typům vybaveným plošinou pro invalidy a kočárky. Jeho poznávacím znamením je speciální polep s orlem Mattoni a nákresem Mattoni muzea.

Cílem projektu je zprostředkovat turistům i místním komfortní přepravu k minerálním pramenům a historickým budovám lázní Kyselka, včetně rekonstruovaného Löschnerova pavilonu, kde se nyní nachází Mattoni muzeum. Pavilon původně sloužil jako provozovna pro stáčení minerální vody. Ve zrekonstruovaném areálu návštěvníci naleznou řadu historických dokumentů a dobových reálií, interaktivní exponáty a moderní technologie, animované projekce i původní reklamy, rozsáhlou sbírku historických lahví a etiket, a dokonce i originály soch z původního areálu lázní Kyselka. V muzeu můžete nyní vidět kromě stálé expozice i kostýmy, které se objevily v seriálu Já, Mattoni, výstava představuje oděvy od poloviny 19. století až do roku 1910.

Ilustrační foto.
Šest jednotek hasilo hořící oběd