S takovými cíli půjdou do krajských voleb a senátních na Sokolovsku Národní socialisté LEV 21. Potvrdili to krajští šéfové strany i předseda Jiří Paroubek na svém nedávném sněmu v Karlových Varech. Tomu předcházela ustavující schůze krajské organizace, která se odehrála ve františkolázeňské kavárně Café Prestige.

„Odhadujeme, že bychom zde mohli v krajských volbách získat deset procent voličů. Myslím, že máme velmi dobrý tým lidí, mezi nimiž jsou jak zkušení a ostřílení politici, tak i nové tváře z nejrůznějších odvětví,“ řekl Jiří Paroubek. Ten nastínil, že se strana chce zabývat problémy lidí, které jim znepříjemňují život. „Samozřejmě nezapomeneme na nezaměstnanost, zdravotnictví ani korupci,“ ujistil.
Stranu vede v kraji Tomáš Hybner. Bývalý náměstek primátora Karlových Varů a nyní krajský zastupitel přestoupil z ČSSD, stejně jako řada dalších lidí, například bývalá náměstkyně primátora Jana Petříková. „Nechceme přebírat voliče ČSSD ani KSČM. Nabízíme však variantu pro ty, kteří jsou levicově směrovaní, ale zmíněné dvě strany pro ně nejsou vhodnou volbou,“ nastínil Hybner. Místopředsedy strany LEV 21 jsou v Karlovarském kraji Ivo Mlátilík, starosta Františkových Lázní, krajský zastupitel Petr Kuliš, Miroslav Brožovský, Hana Brožovská a Jan Karafiát z Františkových Lázní.

A jak Ivo Mlátilík stihne aktivně působit u národních socialistů, když ho může zaneprázdnit nově nabytá (Chebský deník už informoval) funkce starosty města? „Mám se starostováním už čtyřletou zkušenost. A umím tedy efektivně nakládat s časem. Navíc mám na radnici schopného kolegu – Milana Ščisláka. Je mnoho politiků, kteří zastávají i vyšší posty než já, a také to zvládnou,“ řekl Mlátilík.
Členové strany očekávají, že se strana bude ještě rozrůstat. „Mohu potvrdit, že mi volali i další bývalí kolegové z ČSSD, že by také chtěli přestoupit. Jména zatím ale zmiňovat nebudu, vše je v jednání,“ doplnil krajský předseda Hybner. Ten zdůraznil, že se bude LEV 21 snažit být v co nejtěsnějším kontaktu se svými voliči.