Otevřít většinu sjezdovek tak mohli ve většině skiareálů. Využily toho stovky lidí a v sobotu je neodradilo ani varování před extrémním mrazem. Nakonec to tak strašné nebylo, například ve skiareálu Neklid se teplota pohybovala, s výjimkou ranních hodin, po většinu dne kolem deseti stupňů pod nulou.

Podle Filipa Majkuse ze Skiareálu Neklid Boží Dar byly podmínky perfektní. Sice mrzlo, ale bylo téměř bezvětří, takže všechny vleky a lanovka na Neklidu byly v provozu. „Uzavřená zůstala jen černá sjezdovka Karásek II, kde ještě běželo naplno zasněžování, abychom ji mohli upravit," uvedl Majkus. Neklid patří ke střediskům, která vyhledávají především lidé, kteří preferují pohodové lyžování bez přeplněných sjezdovek. A v posledních letech se stává také top střediskem pro vyznavače snowboardingu.

Sněhová nadílka umožnila v božídarském skiareálu Novako zahájit provoz snowtubingu, což je vyhledávaná atrakce. Na krušnohorském Plešivci se lyžuje denně, v provozu tady zatím byly dvě nejdelší sjezdovky a zbylé by měly být dokonale připraveny patrně v tomto týdnu. Ve Skiareálu Klínovec, který je největší v Krušných horách, je 80 až 120 centimetrů sněhu. V provozu jsou tady všechny lanovky i vleky. Areál nabízí devět kilometrů sjezdovek, tři lanovky a vlek. Příjezdové cesty jsou s opatrností sjízdné.

Denně se lyžuje také ve skiareálu Snowhill v Mariánských Lázních, Potůčkách i v Perninku. Výborné sněhové podmínky jsou rovněž ve středisku Bublava Stříbrná, kde se lyžuje na čtyřech sjezdovkách. Běžkaři navíc mohou vyrazit na magistrálu mezi Bublavou a Ostružníkem ve směru na Přebuz.

Na běžky se lze vydat například i na golfových hřištích v Sokolově a v Olšových Vratech, běžkaři si dokonce vyšlapali stopu i v centru Karlových Varů v lokalitě u dolního nádraží.

Sněžit by mělo v Karlovarském kraji i v příštích dnech, i když půjde jen o slabé sněhové přeháňky. Na horách má napadnout zhruba třícentimetrová vrstva. Dnes má sněžit jen ojediněle a teploty budou stále pod nulou.