Zájem o vystavení Mariánky je poměrně vysoký, o kartu si zažádalo více než 3500 cestujících. „Plánujeme, že systém po kompletním odzkoušení, zajištění všech potřebných povolení a otestování ve zkušebním provozu spustíme v průběhu dubna,“ informoval starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák.

V současné době už odstartovaly přípravy a první zkušební instalace ve vozech. Mariánka bude sloužit také jako elektronická peněženka. „Umožňuje kromě aktivace předplatného jízdného i uložení elektronické hotovosti,“ přiblížil starosta. To znamená částky peněz, která se po úhradě v zákaznickém centru nahraje na tuto kartu a může být používána k bezhotovostnímu placení při koupi jízdenek ve vozidle. „Tímto způsobem bude moci cestující zakoupit například jízdenku pro dalšího cestujícího nebo zavazadlo.“

Mariánku bude samozřejmě možné použít také v městské hromadné dopravě v Plzni a Karlových Varech.V první fázi sice bude čipová karta sloužit jen pro cestování městskou hromadnou dopravou, později by ji ale Mariánskolázeňští mohli používat také jako elektronickou peněženku při platbě městských služeb. Využití by mohla najít například na sportovištích nebo při platbě vstupenek do městského divadla.