Velkým pomocníkem je v tomto případě i Dům dětí a mládeže Sokolov (DDM), který po celé dva měsíce nabízí příměstské letní tábory.

Ovšem pravda je, že začít se shánět na začátku prázdnin je pozdě. „V současné době je kapacita všech deseti letních příměstských táborů již plná,“ sdělila ředitelka DDM Iva Ondrejková. Tábory jsou pětidenní a na každý se může přihlásit maximálně 40 dětí. Jsou většinou tematicky zaměřené, pro děti je připravený bohatý program včetně celodenních výletů. „Od 8 do 17 hodin se o ně starají kvalifikovaní vedoucí, pedagogičtí pracovníci nebo studenti pedagogických fakult,“ upřesnila ředitelka. Letošní první tábor Po zvonění se dokonce poprvé konal i během červencových svátků.

Tento týden má tábor téma Hasiči, Parkour, Modeláři. „Máme připravenou celotáborovou hru a dva výlety, na záchrannou stanici do Karlových Varů a do lanového centra na Plešivci,“ přiblížil vedoucí Karel Doubek. Děti od 7 do 13 let se budou věnovat i specifickým činnostem hasičů, například práci s hadicí. „Já jsem byl dva roky dobrovolný hasič, proto jsem si tenhle tábor vybral,“ svěřil se třináctiletý Honza Hlaváček. „Já už jsem tu byl minulý rok a moc se mi tu líbilo,“ připojil osmiletý David Michalík. V hasičském jsme našli i děvčata. „Zajímalo by mě to, být hasičem,“ řekla osmiletá Kačka Zemanová.

Zatím mají děti za sebou tábor Po zvonění. „Byly tu hlavně menší děti a hodně jsme vyráběli. Děti se podívaly i do Ekocentra Cheb a do Krásna na rozhlednu a do muzea,“ uvedla vedoucí Lucie Kottová. V dalších týdnech čekají na děti ještě například tábory na téma Horolezci, Paintball, Šikulové pro předškoláky, Žabka a na závěr pak Než zazvoní. V ceně tábora jsou výlety, oběd a materiál. Přispívá na ně rovněž město Sokolov jako zřizovatel.

Ilustrační foto.
Zloděj odešel z banky v Chodově s nepořízenou