Cyklisté vyjížděli z Pirku za ranní silné mlhy, tu vystřídalo slunečné počasí a v odpoledních hodinách i intenzivní dešťové přeháňky.

Cyklistická akce se koná pravidelně první zářijovou neděli a účastní je jí i kolaři z Tachovska. A také letos si domu odvezli ocenění, stanuli pomyslně na třetím místě stupni vítězů. Soutěží se na počet zapsaných účastníků pod jedním klubem. I přesto, že letos byla účast trochu nižší, nakonec se na startovní listinu zapsalo pod hlavičku cykloklubu Nežeňme se šestnáct cyklistů. Celková účast se pohybuje kolem jednoho tisíce, letos vyrazilo na připravené tratě 902 příznivců rekreační i závodní jízdy na kole.

Cykloklub Nežeňme se vyrazil na zcela novou trať dlouhou padesát kilometrů a určenou pro horská kola. „Jezdíme na tuhle akci velice rádi a nová trať pro horská kola byla perfektní,“ okomentoval tachovský starosta Jiří Struček, který se spolu s místostarostou Petrem Vránou a Slavomírem Štroblem a také německými organizátory zapsal do pamětní knihy. V rámci jubilejního ročníku totiž němečtí organizátoři připomněli velice dobrou spolupráci s českou stranou a chválili pravidelnou účast i pomoc z Tachovska. Klub z Tachova navíc dostal dar v podobě hornofalckých regionálních potravin. Kluboví kolaři z Tachovska se akce v Pirku účastnili už desetkrát a hned při první návštěvě získali jeho členové prvenství. Byli nejpočetnější registrovanou skupinou a od té doby si téměř vždy odváží nějaké ocenění.

Letošní prvenství získal klub RSV Concordia Windischeschenbach (35 zapsaných účastníků). Druhý skončil VC Corona Weiden. (32 zapsaných účastníků). Připraveny byly tratě dlouhé od 20 do 225 kilometrů, z nichž dvě nejdelší vedly i přes Tachov.

Loučili se s prázdninami
Loučili se s prázdninami