Projekt nabízel veřejnosti a návštěvníkům památek možnost nahlédnout více do oblasti péče o kulturní dědictví zábavnou a srozumitelnou formou.

Hlavním cílem projektu bylo vytvoření systému vzdělávacích programů zaměřených na vzdělávání v oblasti památkové péče a prezentace památkových objektů.

„Výsledným efektem bylo vytvoření podmínek k tomu, aby Národní památkový ústav (NPÚ) prostřednictvím výchovných činností napomáhal k hlubšímu vnímání národní a evropské kulturní identity a ke zkvalitnění aktivní péče o kulturní dědictví ČR. Hledali jsme cesty a způsoby, jak památky a kulturní dědictví co nejlépe přiblížit všem zájemcům a pokud možno je pro památky nadchnout,“ popsala ředitelka územního odborného pracoviště NPÚ Martina Indrová.

„Účast v projektu Památky nás baví spočívala pro hrad a zámek Bečov zejména v možnosti pokračovat v předchozích edukačních aktivitách, v realizaci skvělých programů a setkávání se zajímavými lidmi a v neposlední řadě také v získání statutu Fakultního památkového objektu Karlovy univerzity v Praze, který byl hradu Bečov udělen jako první svého druhu“, dodal kastelán Tomáš Wizovský.