Ještě minulý týden to vypadalo, že souboj teplárenského gigantu s městem Sokolov má jasného vítěze v podobě firmy ČEZ Teplárenská. Nyní je však jasné, že se rozešli smírně. Jednalo se o cenu tepla pro domácnosti na rok 2013. Obě strany ustoupily.

Teplárenská firma zdraží teplo dodávané z elektrárny Tisová do Sokolova a dalších pěti obcí regionu jen o čtyři procenta. „Stejně budu muset vytáhnout z peněženky minimálně tisíc korun ročně navíc," rozčiluje se jeden z nájemníků městského bytu.

„Na základě jednání mezi zástupci ČEZ Teplárenská a starosty Královského Poříčí a Sokolova byla dohodnuta cena tepla pro rok 2013. Navržené navýšení zmiňované ceny o 5,9 procenta bude rozloženo do dvou let, přičemž pro rok 2013 bylo dohodnuto navýšení o 4 procenta," potvrdila mluvčí sokolovské radnice Dagmar Mašková. Cena tepla od ČEZ Teplárenská pro města a obce v roce 2012 byla 322 korun za gigajoule, letos bude tedy činit 334,80 korun.

Ceny jsou bez bez DPH. „Na jednání všech starostů obcí, které odebírají teplo od stejného dodavatele, bylo toto ujednání akceptováno," dodala Mašková. Podle mluvčího energetiků Martina Sobotky je do budoucna lepší, když teď obě strany v něčem ustoupí a atmosféra se uklidní. Energetici si také myslí, že ani zdražení o 5,9 procenta nebylo nijak přemrštěné a odběratelé tepla z elektrárny Tisová ten ústupek téměř nepoznají.