„Ukázalo se, že bylo dobrým řešením předat parkoviště a městskou plovárnu společnosti Sokolovská bytová. Ta má na starosti i krytý bazén ve městě, a má tak s těmito technologiemi zkušenosti," říká starosta Sokolova Jan Picka. Jak říká, koupaliště samotné běží naplno a návštěvníky v areálu nic neomezuje.

„Parkoviště před samotným areálem je nyní ve fázi, kdy tam už auta parkovat mohou. Bohužel malinko se protáhly práce, co se týče přístupového chodníku a dlažby. Tam jsme se trochu potýkali s termínem, který nám stanovila společnost ČEZ, my jsme jejich termín na přeložku kabelu museli respektovat," konstatoval Picka.

Dělníci zpočátku doháněli skluz v ranních hodinách, což nelibě nesli obyvatelé okolních domů. „Rušilo nás bourání asfaltu bagrem a nakládání na nákladní auta, pípání při couvání, a to hned po páté hodině ráno," popsal situaci jeden z nich.
Podle vedení města byl důvodem fakt, že odpoledne se někteří návštěvníci dětského hřiště a koupaliště chovali bezohledně a nerespektovali zákaz vstupu na staveniště a tím celou rekonstrukci komplikovali. Společnost SOTES tedy využila i ranních hodin k tomu, aby práce provedla co možná nejbezpečněji.

Šlo prý o pouhé dva dny a poté se již situace neopakovala. Sokolovské koupaliště je jedno z mála v západních Čechách, které je napouštěné pitnou vodou. V nedávné době došlo k jeho celkové rekonstrukci, kdy zmizely betonové nádrže a byly nahrazeny nerezovými vanami. Ihned po otevření trhalo rekordy v návštěvnosti a řidiči tehdy parkovali, kde se dalo, často i na zeleni.