Primář chirurgického oddělení Klatovské nemocnice Zdeněk Bytel, kterého FTV Prima nařkla, že za úplatu pomohl muži z vězení, dosáhl po více než roce očištění svého jména. Televize uznala, že zveřejnila nepravdivé informace, a lékaři se na základě mimosoudní dohody omluvila v hlavních večerních zprávách. Zaplatila mu i odškodné ve výši 50 tisíc korun.

FTV Prima odvysílala v listopadu 2011 ve večerních zprávách a v Soukromých dramatech reportáž o Bohuslavu Radovi z Teplé u Mariánských Lázní, kterého v roce 2003 poslal soud za mříže za podvody s lehkými topnými oleji. Ve vězení měl být až do roku 2011, ale už dávno předtím si užíval svobody. A podle reportáže FTV Prima na tom měl mít podíl i Bytel. Součástí reportáže byla totiž i informace o propuštění Rady z výkonu trestu odnětí svobody v roce 2004 na základě nepravdivého lékařského vysvědčení, které měl vystavit právě Bytel. Právě on měl Radovi diagnostikovat rakovinu varlete a následně ho i operovat, za což měl podle reportáže dostat jako úplatek odstřel jelena v hodnotě cca sto tisíc korun.

Nic z toho ale podle Bytela nebyla pravda, a tak se ihned rozhodl jednat. Na FTV Prima podal trestní oznámení a požadoval po ní omluvu a také tři sta tisíc korun. „Informace v reportážích je zcela nepravdivá a mého klienta zcela lživě fakticky obviňuje z několika trestných činů. Můj klient se v roce 2001 coby asistující lékař podílel na běžné operaci pana Rady z důvodu naprosto odlišné diagnózy, než je rakovina varlete. U jiného lékařského výkonu se můj klient nikdy u pacienta Rady nevyskytoval, zveřejněnou diagnózu neurčoval, ani se na léčbě takového onemocnění nepodílel," řekl tehdy Deníku klatovský advokát Rostislav Netrval, jenž doktora Bytela zastupuje. „Pan Rada v roce 2004 či 2005 v Klatovské nemocnici dokonce vůbec operován nebyl," doplnil Bytel, na jehož stranu se postavilo i vedení Klatovské nemocnice.

Po více než roce dosáhl primář Bytel satisfakce. „Soud doporučil televizi Prima uzavření mimosoudní dohody. Dohoda byla skutečně uzavřena, televize se omluvila a pan primář přistoupil ke zpětvzetí žalobního návrhu," informoval Deník tento týden Netrval. Kromě omluvy zveřejněné v nedělních hlavních zprávách zaplatí FTV Prima lékaři částku 50 tisíc korun.

„Jsem rád, že pravda vyšla najevo a že jsme se dočkali omluvy, i když to trvalo déle, než jsme čekali," řekl Deníku Zdeněk Bytel.